Break Dance

O Hip-hopie i bboyingu

Moderator: Lili

Break Dance

Postprzez Alhana » 11 sie 2009, 20:20

Ja poprostu nie mam predyspozycji do tańczenia breaka i mam to sprawdzone i potwierdzone ^^
A taniec towarzyski mi się tańczy dobrze :P Znaczy się... Można powiedzieć, że mam do niego znacznie większe predyspozycje xD

Wszsytko zależy od człowieka, jakie na predyspozycje oraz jakby nie było, jakie jest jego nastawienie ;) Wszystko zależy od każdego z osobna, nie ma co generalizować ;)
Uciec daleko i uczyć się tańca...
To moje marzenie <3
Alhana
V.I.P.
V.I.P.

Break Dance

Postprzez Bateczko » 29 lis 2009, 22:43

Ave tak ogólnie ;)
Breka tańczyłam ale było to jakiś rok temu i skończyło się z powodu choroby... :-(
Zamierzam zacząć od nowa, a że w Krakowie mam taką możliwość to dlaczego mam jej nie wykorzystać ;)
Może ktoś też był by zainteresowany zajęciami, bo tak samej powrócić to tak smutno :roll:
I też dawno moje ciało nie było poddane takiemu wysiłkowi, oprócz zawodów które były z początkiem tego roku... Niestety nie w breku.
fajnie by było jak by to kogoś zainteresowało... :)
taniec ten jest tak doskonały aż się zaczyna kochać ból i mieć satysfakcje z tego co się robi ;)
Bateczko
User
User

Break Dance

Postprzez Alhana » 30 lis 2009, 21:16

Bateczko - dlaczego samotnie na sale...
W Krakowie szkol tańca nie brakuje - zapisz się gdzieś;]
Nóż widelec się fajna grupa trafi i nie będzie smutno =D

A poza tym, trenowanie samemu na dużej sali... Czasami naprawdę jest wspaniałe i najlepsze...
Uciec daleko i uczyć się tańca...
To moje marzenie <3
Alhana
V.I.P.
V.I.P.

Break Dance

Postprzez lola2009 » 30 lis 2009, 21:22

slyszalam od wielu osob ze w krakowie sa hudżowe szkoly street dance ... ;p
Obrazek
Zostawcie podpis!
lola2009
V.I.P.
V.I.P.

Break Dance

Postprzez Alienness » 12 sty 2010, 20:39

Bboying (breakdance jak piszecie) nie jest po to zeby się podobał nie jest po to by schudnać wymyślili go ludzie z getta gdzie woleli iść tańczyć w piwnicach i korytarzach zamiast chodził z bandaną na głowie i pistoletem walczyc w gangu albo kraść i ćpać. Bboying to nie tylko taniec ale dużo filozofi myślenia i walki ze stresem emocjami i innymi rzeczami które na nas wpływają. Jeśli ktoś chce zaczać polecam najpierw się dokształcić a potem iśc na sale.
Na początek oglądnijcie film "The freshest kids" i dowiecie sie co to jest esencja bboyingu i hip hopu, bo żeby tańczyc nie wystarczy umieć pare ruchów ale trzeba znać korzenie ale jak pisze wyżej ogląnijcie film. Dla Początkujących polecam "DMC Foundation" oraz "Storm's Footwork Fundamentals"

The Freshest Kids

Storms Footwork Fundamentals

PEACE
Alienness
User
User

Postprzez Alienness » 12 sty 2010, 20:46

WorekMarzen napisał(a):Nie umiem wklejać filmików (:oops:) więc dam link .

Ok poprawiam ;)

to jest Bboy Junior
to film z 2004 roku z zawodów Red bull BC One 2004
ogólnie jest słaby jak zaczynałem to się nim jarałem
a tak przy okazji to on nie ma jednej nogi ;-)
Alienness
User
User

Break Dance

Postprzez Alienness » 12 sty 2010, 20:51

Gość napisał(a):Break dance wcale nie jest taki trudny jak Wam się wydaje, i to nie poleqa na tym ze my tanczymy ustalonych układ fiqor (no chyba ze chodzi o power move) . Kazdy bboy ma unikatowy swoj styl... Nie oceniacje break dance iz jest trudny qdy qo nie spróbujecie moim zdaniem duzo qorzej tańczy się taniec towarzyski. I takie by the way: Nie kazdy tancerz break dacne jest bboy'em bynajmniej takie jest moje zdanie i tu sie zqodzi ze mna pol uzytkownikow portalu break.pl ;)
Salam Mualikum

"Pokaz mi swój TopRock , a powiem Ci jakim jestes Bboy'em..."

no nie fymek a ty skąd żeś się tutaj wziął
hahah
Alienness
User
User

Poprzednia strona

Powrót do Breakdance i Hip-Hop