• Reklama

Broadway Jazz

Taniec jazzowy, lirycal jazz, latin jazz, modern jazz i inne

Moderator: Lili

Broadway Jazz

Postprzez Alhana » 06 kwi 2010, 16:29

Styl wywodzi się z amerykańskiego tańca scenicznego i estradowego, który wyrósł z korzeni białej i kolorowej społeczności Ameryki. Jest kompilacją tańca jazzowego, swinga, country, rytmów karaibskich z Antyli. Jest typowy dla Teatrów i kabaretów na Brodwayu.

Tak jak bogata melodycznie i rytmicznie, jak opisowa jest muzyka musicalowa, tak samo bogaty pod względem ekspresji i formy jest broadway jazz. Ten styl wyraża najróżniejsze uczucia, od euforycznej radości do subtelnej melancholii. Potrafi być niesamowicie kobiecy, sexy i jednocześnie wyzywająco męski, może być przepełniony liryzmem, kpiną czy gniewem. To feeria ludzkich emocji.

Aby osiągnąć taka interpretacyjna elastyczność, twórcy broadway jazzu sięgają do wielu rodzajów i technik: do tańca jazzowego, klasycznego i pantomimy, do tańca rewiowego i stepowego, do folkloru i tańców towarzyskich, etnicznych i charakterystycznych.

Akademia Ruchu
ul. Ruska 47-48A Wrocław

Założyłam ten temat, aby zorientować się, czy ktoś tutaj miał styczność z tym stylem.
Czego się spodziewać? Jakieś wskazówki?
Chciałabym się zorientować, ponieważ akurat z broaydwayem nie miałam jeszcze do czynienia, a tak się złożyło, że będę mieć i to na oczekiwanie dość wysokim poziomie.
Co powiedziecie?
Podoba się Wam w ogóle ten styl?

Ja uważam, że ... dzięki tej muzyce i klimatowi można się przenieść w inny świat. Wydaje się być czarujący ;]
Uciec daleko i uczyć się tańca...
To moje marzenie <3

http://big-size-crew.bloog.pl/
Alhana
V.I.P.
V.I.P.

Reklama

Broadway Jazz

Postprzez lola2009 » 09 kwi 2010, 16:51

słyszalam o nim wielokrotnie i w mojej szkole są zajęcia z broadwayu , ale ja osobiście nie mam o nim bladego pojęcia, wiec nie pomoge ;D
ten styl mi sie tak sobie podoba szczerze. :)
ej nie wiecie może czy to co tańczyli caro dance na castingu do mam talent to nie był przypadkiem broadway?
Obrazek
Zostawcie podpis!
lola2009
V.I.P.
V.I.P.

Broadway Jazz

Postprzez Alhana » 09 kwi 2010, 20:15

Heh, no ale dzięki chociaż za chęci ^^ :)
Hmm, nie wiem niestety o jakim występie mówisz.
Masz może filmik?
Aleee... Wydaje mi się, ze ta szkoła mogła to tańczyć - niewykluczone ;]
To moje marzenie <3

Alhana
V.I.P.
V.I.P.

Broadway Jazz

Postprzez lola2009 » 09 kwi 2010, 21:10

http://mamtalent.plejada.pl/108,4765,3, ... detal.html
(nie wiem jak to wkleic by pojawil sie tutaj filmik )

swoją drogą to są tam z ycd eliza kindziuk, taka jedna mala ruda co w tej edycji byla w tel avivie i bliźniacy ktorzy sie z kuba kloca :D
Obrazek
Zostawcie podpis!
lola2009
V.I.P.
V.I.P.

Broadway Jazz

Postprzez Alhana » 10 kwi 2010, 12:00

Ooo tak. Dlatego mówiłam właśnie, że biorąc pod uwagę ludzi z tej szkoły istniało duże prawdopodobieństwo, że mogli broadway tańczyć.
Taaak - to zdecydowanie jest broadway. Podoba mi się ten występ :D

... a ich komentarze?
Nie wiem, o co kompletnie chodzi! Jakiś... zarzuty wyssane z palca. Ja ich osobiście naprawdę pozytywnie odbieram - wszystkich. Wytłumaczycie mi tą sytuacje? Bo może czegoś nie rozumiem.
Przecież zatańczyli i zgrali świetnie - tak jak się powinno.
Co prawda chłopak się w sumie niepotrzebnie odezwał - w takich przypadkach należy być ponad. ;|
No ale, wiadomo, czasami człowieka może ponieść troszkę.

Co Wy wgl, o tej sytuacji myślicie?
To moje marzenie <3

Alhana
V.I.P.
V.I.P.

Broadway Jazz

Postprzez nusia_ » 23 maja 2010, 18:48

zarzucili im że nie sprostali oczekiwaniom bo wcześniej wymienili swoje < liczne ! > międzynarodowe wygrane. Faktycznie Seba niepotrzebnie się odzywał ale powinni zwrócić uwagę na całą technikę z jaką wykonywali kroki ! ;d
a wracając do brodway jazzu to może być ciekwaym, stylem choć mnie do niego nie ciągnie ;>
nusia_
User
User

Powrót do Jazz