• Reklama

Buty taneczne

Dyskusję o Tańcu Towarzyskim

Moderator: Lili

Buty taneczne

Postprzez Lili » 09 lut 2012, 21:51

Ja miałam okazję tańczyć w Akces Professional czy jakoś tak (tak było napisane na wkładce). Oprócz tego, że były mi za małe :P To dosyć wygodne. Osobiście denerwowałaby mnie twarda podeszwa. Po supadace'ach jak dla mnie podeszwa musi się wyginać w każdą stronę przy najmniejszym obciągnięciu stóp :)
Motto partnerki? 'Iść - nie uciekać, być - nie blokować' ;)
Lili
Moderator
Moderator

Buty taneczne

Postprzez Lili » 22 lut 2012, 12:24

Tak swoją drogą przeglądałam stare posty w tym temacie i odpowiem na stare pytania:

co do szybkiego zapięcia - nie ma prawa się odpiąć i mnie się to nigdy nie zdarzyło, a wygoda jest ogromna.

a z angielskiej strony Supadance ja zamawiałam buty, doszły, wszystko bez zarzutu. Obecnie czekam na nowe do st i la :)
tak poza tym przetańczyłam w supadance'ach do la prawie rok i trzymają się rewelacyjnie, troszkę się poprzecierała satyna no i czubek buta (ale to znaczy, że obciągam stopy :D). Podeszwa się nie odkleja, tylko że ja bardzo rzadko je moczyłam. No i komfort tańca - po prostu rewelacja.
Motto partnerki? 'Iść - nie uciekać, być - nie blokować' ;)
Lili
Moderator
Moderator

Buty taneczne

Postprzez misiami » 28 kwi 2012, 13:21

Cześć , właśnie jestem posiadaczką butów tanecznych AIDA , wszystko jest ok, ale paseczki wbijają mi się w duży palec u nogi , bo mają , reszta jest w miarę okej, xD , pozwólcie że tak to ujmę . Czy któraśz dziewczyn może mi doradzić jak mogę to rozchodzić i dopasować do stopy ? oprócz chodzenia w skarpetkach , bo już to robię . Myślicie że się rozejdą ? Czy któraś z was tańczy już dłuższy czas na wysokim obcasie i mogłaby mi powiedzieć jak długo się przyzwyczajała ? Będę wdzięczna za wszystkie informacje :)
misiami
User
User

Buty taneczne

Postprzez kromka » 29 kwi 2012, 14:19

Może nie jestem dziewczyną, ale powiem Ci, że Twoja noga musi się przyzwyczaić i buty muszą się ułożyć. Wg mnie chodzenie w skarpetach to nie jest dobry pomysł, bo rozciągasz buty, a buty taneczne powinny dobrze przylegać do nogi.
Tancerzem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce ;)
kromka
Administrator
Administrator

Buty taneczne

Postprzez misiami » 09 maja 2012, 20:16

Dzięki, całe szczęście nie rozciągnęłam ich aż tak mocno, : ) . Buty sie dopasowały, już wszystko gra i mogę się cieszyć tańcem w nich ! :D

Pozdrawiam ; >>

Nobody cares if you can't dance well. Just get up and dance. Great dancers are not great because of their technique, they are great because of their passion...

- Martha Graham
misiami
User
User

Poprzednia strona

Powrót do Taniec Towarzyski