• Reklama

ciuchy

Wszystko co nie związane z główną kategorią forum

Moderator: Lili

ciuchy

Postprzez Alhana » 13 lip 2009, 00:24

lola2009 napisał(a):Moge dokończyć, ale co jak nas kromka zbanuje za offtopy?? :D
Napisz na PW to chętnie opowiem;]

No problem... :-D

lola2009 napisał(a):tancerze i tancerki uliczne wyglądają tak
Obrazek

Ta dziewczyna na białym tle reklamuje krakowską szkołę tańca, tylko, że nie pamiętam tylko jej nazwy... :-| Ale chyba coś na "s"... :mrgreen:
Uciec daleko i uczyć się tańca...
To moje marzenie <3

http://big-size-crew.bloog.pl/
Alhana
V.I.P.
V.I.P.

Reklama

ciuchy

Postprzez conrado » 13 lip 2009, 12:19

wiem jak wygląda emo :P bo mieszka piętro nade mną :-/ i uwierzcie mi straszny widok i pozostaje mi jedynie myśleć co się stanie z taką kobietą za pare lat...

a co do tancerzy/tancerek ulicznych to też wiem jak wyglądają ;) znam paru, głownie to chłopacy ale i też dziewczyny ;-)
a poza tym oglądało się filmy typu Step Up ;)

a z tym emo to jak pisałem, mały żarcik ;D
...nabijam posty ;pp
conrado
V.I.P.
V.I.P.

ciuchy

Postprzez masta9 » 13 lip 2009, 13:09

jezeli chodzi o poznan to moge polecic sklep na szkolnej MAGICTOWN, maja oryginalne ciuchy ktore nie sa jak szmatki 1razowego uzytku . znajomy mi polecil ten sklep i ch stronke magictown.pl
o takie ciuchy mi chodizlo mniej wiecej ;] w krk podobno rowniez maja sklep na szewskiej (23 chyba) zamierzam sie tam wybrac, wie ktos cos o tym sklepie wiecej ? stronke maja spoko polecam.Jezeli chodzi o allegro to za duzo podrobek ;/ i jezeli chodzi o emo ;p to nie kazda dziewczyna w luznych ciuchach to emo ... ja osobiscie lubie jak dziewczyny moja luzniejsze rzeczy ale jak maja styl - mozna sie zajebiscie ubrac luzno , nawet teraz jak panuje moda rurek o ibcislego wszystkiego co sie da... dziewczyny ktore tancza hh cos o tym wiedza;] pzdr
masta9
User
User

ciuchy

Postprzez Alhana » 13 lip 2009, 20:11

conrado napisał(a):wiem jak wygląda emo :P bo mieszka piętro nade mną :-/ i uwierzcie mi straszny widok i pozostaje mi jedynie myśleć co się stanie z taką kobietą za pare lat...

Kurcze, dajcie już spokój... Ludzie mają różne gusta, jednym się podoba to innym to i nikomu nic do tego kto jak wygląda, jakie ma poglądy, jak się zachowuje czy jakie sprawia wrażenie... Miło by Nam wszystkim było, gdyby wszyscy tancerze byli traktowani jak osoby dziwne, śmieszne, lub gdyby ktokolwiek kto by lubił tańczyć chociaż, był traktowany jak jakiś odmieniec lub najniższa grupa społeczna? I tak na przyszłość, zastanówcie się dobrze, zanim określicie siebie ludźmi tolerancyjnymi... :-|

Możecie mnie skarcić, bądź wyśmiać, nie obejdzie mnie, to ale ja mówię otwarcie, że ubrania i fryzury Tych ludzi mi się podobają, a tym bardziej lubię metalów choć ludzi są do nich uprzedzeni... Uwielbiam kiedy chłopak ma dłuższe włosy, słucha rocka i metalu (sama preferuję ta muzykę) nosi czarne podkoszulki różnych przez siebie lubianych zespołów... Nie wiem co w tym dziwnego, bądź przerażającego, ale mi się po prostu to podoba. Mam tyle do powiedzenia na ten temat...

masta9 napisał(a):to nie kazda dziewczyna w luznych ciuchach to emo

W luźnych ciuchach? Tutaj mi się coś kłóci... :mrgreen:
Ale przyznaję rację. Krótko mówiąc, to nie szata zdobi człowieka... :!:

Lili napisał(a):w Poznaniu - jest taki sklepik taneczno - baletowy,

Nie wiesz jak ten sklep się nazywa? Może jest to "Pas de chat" :?:

Lubię ubrania ze sklepów "Idol", "Reporter", "SALE FANSHION OUTLET " (ale mówi się po prostu Sale na to :-P), "Angel Shop", "LOGOSHOP"... W naszym mieście w tych sklepach robię zakupy i jestem bardzo zadowolona... ;-)
To moje marzenie <3

Alhana
V.I.P.
V.I.P.

ciuchy

Postprzez conrado » 14 lip 2009, 11:56

Alhana napisał(a):
conrado napisał(a):wiem jak wygląda emo :P bo mieszka piętro nade mną :-/ i uwierzcie mi straszny widok i pozostaje mi jedynie myśleć co się stanie z taką kobietą za pare lat...

Kurcze, dajcie już spokój... Ludzie mają różne gusta, jednym się podoba to innym to i nikomu nic do tego kto jak wygląda, jakie ma poglądy, jak się zachowuje czy jakie sprawia wrażenie... Miło by Nam wszystkim było, gdyby wszyscy tancerze byli traktowani jak osoby dziwne, śmieszne, lub gdyby ktokolwiek kto by lubił tańczyć chociaż, był traktowany jak jakiś odmieniec lub najniższa grupa społeczna? I tak na przyszłość, zastanówcie się dobrze, zanim określicie siebie ludźmi tolerancyjnymi... :-|

nie mówię, że mam jakieś uprzedzenia, tylko zastanawiam się co składnia taką młodą kobietę do robienia sobie dziwacznych fryzur, ust pomalownych na czarno, kolczyki na języku, wargach czy brwiach... bo chyba nie można tego zaliczyć do "młodzieżowego buntu" :mrgreen:
wcale nie napisałem, że się z niej smieje czy że mi to przeszkadza ;P pisałem tylko że zastanawiam się czemu dziewczyny tak się szpecą (? :-> )
...nabijam posty ;pp
conrado
V.I.P.
V.I.P.

ciuchy

Postprzez Alhana » 14 lip 2009, 14:31

Zacytowałam tylko Twoją wypowiedź, ale pisałam nie konkretnie do Ciebie, tylko do wszystkich... ;-)
To moje marzenie <3

Alhana
V.I.P.
V.I.P.

ciuchy

Postprzez gagatka133 » 19 lip 2009, 14:38

Ja proponuję new era, monument:)) A lola widzę, że gustujemy w podobnych ciuchach na trening i sklepach. Ostatnio kupiłam bluzkę męską ze spongebobem gangsta. Bardzo mi się podoba a jak w Hiszpanii w niej chodziłam to jak jeszcze nie znałam wszystkich to słyszałam za sobą ja też chce mięć taką bluzkę:))
,,Taniec to muzyka dla oczu, w tańcu jesteś tym kim chcesz być"
gagatka133
V.I.P.
V.I.P.

ciuchy

Postprzez lola2009 » 19 lip 2009, 19:34

hahaa spongebob gangsta ?? hahaha ! ja też chce taką! xD zdradzisz gdzie kupiłas?? :D
Obrazek
Zostawcie podpis!
lola2009
V.I.P.
V.I.P.

ciuchy

Postprzez gagatka133 » 20 lip 2009, 15:25

No akurat tej nie kupiłam w żadnym markowym sklepie:)) Moja przyjaciółka ma wujka i ten wujek wynajmuje pomieszczenie handlowe takiemu chińczykowi i kupiłam u niego nawet dzięki temu, że byłam z tą koleżanką dostałam zniżkę:)) Ale poszukaj może na allegro, może gdzieś znajdziesz ;-)
gagatka133
V.I.P.
V.I.P.

ciuchy

Postprzez lola2009 » 20 lip 2009, 21:27

nie no nie bede od razu tego samego kupowac bo nie kseruje od innych :D tak z ciekawosci pytalam bo padlam poprostu na tym spognebob gansta xD
Obrazek
Zostawcie podpis!
lola2009
V.I.P.
V.I.P.

ciuchy

Postprzez gagatka133 » 21 lip 2009, 12:26

Wiesz mi to nie przeszkadza jak będziesz miała taką bluzkę, mieszkamy w innych miastach więc mi to nie przeszkadza. Nawet jakbyśmy mieszkały w jednym to też bym się nie bulwersowała, każdy może nosić ciuchy jakie chcę, a że to podoba się to sama bluzka co mi to nawet się ciesze, że mamy podobne gusta:))
gagatka133
V.I.P.
V.I.P.

ciuchy

Postprzez Lili » 28 lip 2009, 15:20

Alhana napisał(a):Ja osobiście po wyglądzie człowieka nie oceniam.

Ah, tu bym się mogła kłócić - każdy, KAŻDY bez wyjątku ocenia po wyglądzie, jeśli nie świadomie, to robi to za nas podświadomość. naukowo udowodnione - osobom ładnym częściej przypisuje się dobre cechy, częściej się im pomaga, w osobach podobnych do siebie widzisz sprzymierzeńca itp. itd.
Ale rozumiem, że to miał być ogólnik, a przynajmniej to, do czego każdy z nas dąży - ale niestety (albo stety) wygląd dużo mówi o człowieku.
To co nosisz, staje się częścią Ciebie. Powiedzmy, że siedzisz na krześle. Potem bierzesz książkę i zaczynasz ją czytać. Po chwili ona pochłania Cię tak, że zapominasz o otoczeniu. Krzesło, na którym siedzisz, przestaje istnieć w Twojej świadomości - ale przecież na czymś musisz siedzieć. Otoczenie przestaje się liczyć, ale krzesło zostaje podciągnięte pod Twoje 'ja'. Czy w ciągu dnia myślisz cały czas o tym, co masz na sobie? Nie, ubrania stają się niejako częścią Ciebie.
Może źle to wytłumaczyłam :D:D :mrgreen: ale np. wiele ciuchów jest 'nie w Twoim stylu' i wielu kolorów byś nie ubrała. Czasem następuje przełom, zmieniasz się Ty i Twój styl ubierania również. Nasze gusta świadczą o nas.

Alhana napisał(a):Nie wiesz jak ten sklep się nazywa? Może jest to "Pas de chat" ?

Nie mam pojęcia, on chyba nie ma nazwy - przynajmniej żadem szyld nie wisi nad wejściem. Wisi za to śliczna, mała paczka baletowa :D

conrado napisał(a):nie mówię, że mam jakieś uprzedzenia, tylko zastanawiam się co składnia taką młodą kobietę do robienia sobie dziwacznych fryzur, ust pomalownych na czarno, kolczyki na języku, wargach czy brwiach... bo chyba nie można tego zaliczyć do "młodzieżowego buntu" :mrgreen:

Też nie mam uprzedzeń, ale prawdopodobnie myślimy z conrado podobnie ("rymło" się :D) Co skłania młodą kobietę... a młodego mężczyznę?
Teraz już nie tylko kobiety są kobiecie a mężczyźni męscy, ale też męskie panie i zniewieściali panowie :P To jakby trochę zaprzecza samym nam. Ale z generacji na generację, właśnie "młodzieżowy bunt" przybiera inne twarze.

Kurcze, co do offtopu :) Myślę, że dział 'Offtopic' jest właśnie takim miejscem, gdzie można narobić bałaganu ;d
Nie, ale jakby nie patrzeć, styl emo to też ciuchy, nie? :) więc jesteśmy w temacie :D
Motto partnerki? 'Iść - nie uciekać, być - nie blokować' ;)
Lili
Moderator
Moderator

ciuchy

Postprzez Alhana » 02 sie 2009, 14:42

Lili napisał(a):
Alhana napisał(a):Ja osobiście po wyglądzie człowieka nie oceniam.

Ah, tu bym się mogła kłócić - każdy, KAŻDY bez wyjątku ocenia po wyglądzie, jeśli nie świadomie, to robi to za nas podświadomość. naukowo udowodnione - osobom ładnym częściej przypisuje się dobre cechy, częściej się im pomaga, w osobach podobnych do siebie widzisz sprzymierzeńca itp. itd.
Ale rozumiem, że to miał być ogólnik, a przynajmniej to, do czego każdy z nas dąży - ale niestety (albo stety) wygląd dużo mówi o człowieku.
To co nosisz, staje się częścią Ciebie. Powiedzmy, że siedzisz na krześle. Potem bierzesz książkę i zaczynasz ją czytać. Po chwili ona pochłania Cię tak, że zapominasz o otoczeniu. Krzesło, na którym siedzisz, przestaje istnieć w Twojej świadomości - ale przecież na czymś musisz siedzieć. Otoczenie przestaje się liczyć, ale krzesło zostaje podciągnięte pod Twoje 'ja'. Czy w ciągu dnia myślisz cały czas o tym, co masz na sobie? Nie, ubrania stają się niejako częścią Ciebie.
Może źle to wytłumaczyłam :D:D :mrgreen: ale np. wiele ciuchów jest 'nie w Twoim stylu' i wielu kolorów byś nie ubrała. Czasem następuje przełom, zmieniasz się Ty i Twój styl ubierania również. Nasze gusta świadczą o nas.

Alhana napisał(a):Nie wiesz jak ten sklep się nazywa? Może jest to "Pas de chat" ?

Nie mam pojęcia, on chyba nie ma nazwy - przynajmniej żadem szyld nie wisi nad wejściem. Wisi za to śliczna, mała paczka baletowa :D

conrado napisał(a):nie mówię, że mam jakieś uprzedzenia, tylko zastanawiam się co składnia taką młodą kobietę do robienia sobie dziwacznych fryzur, ust pomalownych na czarno, kolczyki na języku, wargach czy brwiach... bo chyba nie można tego zaliczyć do "młodzieżowego buntu" :mrgreen:

Też nie mam uprzedzeń, ale prawdopodobnie myślimy z conrado podobnie ("rymło" się :D) Co skłania młodą kobietę... a młodego mężczyznę?
Teraz już nie tylko kobiety są kobiecie a mężczyźni męscy, ale też męskie panie i zniewieściali panowie :P To jakby trochę zaprzecza samym nam. Ale z generacji na generację, właśnie "młodzieżowy bunt" przybiera inne twarze.

Kurcze, co do offtopu :) Myślę, że dział 'Offtopic' jest właśnie takim miejscem, gdzie można narobić bałaganu ;d
Nie, ale jakby nie patrzeć, styl emo to też ciuchy, nie? :) więc jesteśmy w temacie :D

Tak, to miało być ogólnikowo... ;-)
To moje marzenie <3

Alhana
V.I.P.
V.I.P.

ciuchy

Postprzez gracjan » 23 wrz 2009, 22:31

Witam

Jeśli szukacie coś w klimacie hip hop, skate, streetwear to zapraszam na magictown.pl

Znajdziecie tam ciuchy taki marek jak: LRG, Roca Wear, New Era, Phat Farm, South Pole, Carhartt i wiele innych

Z butów znajdziecie Nike (dunk, af1, air max) Jordan i trochę inny marek.

Taka mała rada, jak kupujecie z allegro buty to uważajcie, tam jest jakieś 75% podróbek. Na forum swaggerhypeclub.com pomożemy Wam rozpoznać podróbki od oryginałów, jest lista ok 300 użytkowników allegro handlujących podróbkami. Możecie też zapytać w odpowiednim temacie czy dane buty to podróbki -> swaggerhypeclub.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=78
Obrazek
gracjan
User
User

ciuchy

Postprzez LadyA » 05 paź 2009, 14:46

w lumpeksach również można znaleźć czasem jakies ciekawe rzeczy, ale to tylko w tych lepszych ze tak powiem
LadyA
V.I.P.
V.I.P.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde park