• Reklama

Czy da się nauczyć tańczyć samemu ?

Informacje o tańcu nowoczesnym

Moderator: Lili

Postprzez mallibuu » 09 sie 2011, 20:14

Prawda, taniec w grupie mobilizuje. Lecz jeśli kogoś nie stać na szkołę tańca to samemu też może się profesjonalnie nauczyć tańczyć. Dla chcącego nic trudnego :)
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE !!
Obrazek

18.03.1978 - 26.12.2000 ~MAGIK~ [*]
mallibuu
User
User

Postprzez Pirydion » 05 wrz 2011, 16:31

Powiem tak... tańczę od 12 lat , i jestem ŚWIĘCIE przekonany , że wszystko i cokolwiek co do tej pory osiągnąłem to dzięki mojej instruktorce. Tańczę w średnio dużym zespole - około 100 osób, grupa najmłodsza, średnia i najstarsza. Więc tak jak wspomniałem - nikła jest opcja że nauczysz się jakoś profesjonalnie tańczyć jako samouk. Oczywiście in my opinion.
Pirydion
User
User

Postprzez tanecznyzpasji » 01 paź 2011, 23:55

MarzenkaxD napisał(a):Witam...
Mam pytanie..
Chciała bym się nauczyć tańca nowoczesnego omijając szkoły tańca...
Czy dała bym rade nauczyć się sama od siebie ?
Pozdrawiam :)

Czy się da z pewnością tak! Pytanie czy chcesz być zawodowym tancerzem w przyszłości czy wystarczy niższy poziomi i chcesz tańczyć dla lepszego własnego samopoczucia i po prostu z pasji?
Jeśli zawodowo? To będzie to mega trudne i sam się baletu nie nauczysz na zawodowca bez odpowiednich warunków. Ale podstaw dla samego siebie lub hip-hopu na poziomie takim, żeby móc pokazać się na jakiejś dyskotece to czemu nie.

Trzeba przyznać, że w dzisiejszych czasach mamy o tyle dobrze, że mamy internet i szybki przypływ informacji i dostęp do filmików :D

Osobiście polecam taneczny serwis społecznościowy Tanczyc-Chce.pl gdzie znajdziecie sporo filmików z nauką tańca online praktycznie z każdego stylu tańca. Więc warto najpierw zobaczyć sobie każdy styl wybrać swój ulubiony w którym się czujemy najlepiej a pozniej uczyć się go z tych filmików. Podstaw z pewnością można się nauczyć, a później jak ktoś będzie chciał to może iść do najbliższej szkoły tańca.
Sam portal z tego co czytałem jest nowy i oczywiście darmowy więc chyba warto się zarejestrować zwłaszcza, że widzę że dość szybko się rozwija i budują go osoby z pasji do tańca nie do pieniędzy, a to się ceni.
Link do tego portalu:
http://tanczyc-chce.pl/

a tu znajdziecie filmiki z nauką tańca (http://tanczyc-chce.pl/filmiki/nauka-tanca-online) najpierw należy kliknąć w wybraną kategorię ze stylem tanecznym i można już się uczyć.

Ja najpierw oglądam, a pozniej probuje powoli przed lustrem a pod lustrem laptop z filmikiem z nauką :)
Najłatwiej idzie w takiej nauce Hip-Hop lub Poping - ale nie można się zniechęcać i trzeba często powtarzać lekcje!

Życzę Powodzenia i pozdrawiam wszystkich samouków :)
tanecznyzpasji
User
User

Poprzednia strona

Powrót do Taniec Nowoczesny