• Reklama

Dancehall

Locking, Poping, Videoclip dance, House, Wacking, Bollywood dance, Taniec brzucha, krumping, Show dance, Electric Boogie, tańce narodowe i inne

Moderator: Lili

Dancehall

Postprzez hiphophooray » 29 mar 2010, 19:18

kocham dancehall. < 3
ta muzyka. ; ] osobiście nigdy nie tańczyłam, ale jeszcze wieeeele przede mną. ; ))
Ja chce być tam gdzie ty!
Tam gdzie niebo lekko dotyka wody
Usunę z pod nóg kłody, pokonam przeszkody
Będziemy tylko ja i ty ...
hiphophooray
V.I.P.
V.I.P.

Dancehall

Postprzez eska » 31 mar 2010, 08:34

Dancehall jest świetny co prawda nie ma za dużo dobrych inst w tym stylu ale od czego są warszaty???:D Tańcze ten styl od roku i jestem zadowolona(miła odmiana po jazz) najbardziej podoba mi się energia w tym tańcu:D:*Polecam wszystkim:D
eska
User
User

Dancehall

Postprzez hiphophooray » 05 sie 2010, 21:24

W końcu miałam okazję pouczyć się tego tańca < 3 Na obozie miałam kilkanaście godzin z tego stylu. Zadowolona na maxa. Ta muzyka aż porywa do tańca. Byliśmy tak styrani po treningu, że masakra. Najgorszą rzeczą były Daggaringi . : d ( czy jak się to pisze ) : D
Ja chce być tam gdzie ty!
Tam gdzie niebo lekko dotyka wody
Usunę z pod nóg kłody, pokonam przeszkody
Będziemy tylko ja i ty ...
hiphophooray
V.I.P.
V.I.P.

Dancehall

Postprzez baTman96 » 25 sie 2010, 19:48

A co to takiego;p?

Ja razem z kolegą na zajęciach ułożyliśmy krótki układ DanceHallu. Świetna sprawa!
baTman96
User
User

Dancehall

Postprzez gosc » 09 paź 2010, 11:44

witam pare dni temu zlamalem kostke w rece palca wskazujacego i zalozyli mi gips na reke na 2 palce tak do polowy lokcia da rade tanczyc dancehall czy nie bardzo? bo juz sie zapisalem a wolalbym nie przekladac zajec... i sory ze tak tutaj bo nie wiedzialem gdzie bardzo...
gosc

Dancehall

Postprzez martula1 » 29 gru 2010, 23:15

Dancehall jest genialny, planuję się zapisać do ananday w KrK, kumpel mnie wyciąga i chyba dam się namówić, oferta wydaje sięok, jak sądzicie?
http://www.ananday.pl/index.php?id=dancehall-new-style
martula1
User
User

Dancehall

Postprzez TheSoloist » 19 lut 2011, 11:33

Uczę dancehallu od pół roku :) w Polsce zrobiła się moda na ten styl, i jest on niestety kojarzony z "szejkami" albo "trzęsieniem tyłkiem" a to tylko jeden z elementów tego stylu tanecznego. Razi też brak jakiejkolwiek wiedzy na temat pochodzenia tańca, a już szczytem jest jak przychodzi dziewczyna i pyta czy riddim (cyfrowy podkład w muzyce dancehallowej) to ten krok gdzie się tyłkiem macha. Porażka :P jako taniec, uważam, że wymaga sporej kondycji ale jest bardzo kobiecy i energetyczny.. tańcząc dancehall warto zainteresować się jego kulturą, bo kiedy ktoś cię zapyta co to ten cały dancehall, będzie można coś o nim opowiedzieć, zamiast stwierdzenia: to taki styl taneczny gdzie się rusza pupą..
"Uwierzyłbym tylko w takiego Boga, który potrafi tańczyć"
TheSoloist
User
User

Dancehall

Postprzez TheSoloist » 19 lut 2011, 11:43

lola2009 napisał(a):no ja oczywiscie mialam :D
w ostatnim czasie tancze go tak duzo, ze moge powiedziec, ze to moj tak jakby glowy styl :D

technika w dancehallu . pewnie ze wazna :D to nie jest new style, w ktorym mozna sobie samemu stworzyc krok i nic sie nie stanie. tu sie jedzie na samej technice, aczkolwiek nie ma takich sztywnych zasad jak w tt , kazdy moze zrobic krok na swoj sposob i jest to nawet mile widziane :) mialam juz stycznosc z kilkoma instruktorkami dancehallu i przykladowo powiem , ze np Ilona Tadla (zajela II miejsce na shake ya booty 2009 - oł je! haha ) w calkowicie inny sposob uczy ruchu give dem a run niz np. instruktorki z rzeszowa. :) w obydwu wykonaniach ruch wyglada zacnie i w obydwu jest wykonywany poprawnie :) to samo z willie bounce i hot fuckami :)
a co do shake-ów , to u nas jest tak, ze raz na jakis czas mamy hiphop-dancehall i na nich robimy rutynki do kawalkow np pitbulla . w fuzji tych dwoch styli wskazane jest by przy szejkach pracowala tez klatka. a gdy mamy normalny dancehall z densholowa muzą szejki maja byc wykonane z izolacja :D

Każdy uczy inaczej dancehallu, ja zaczynałam z instruktorką, która miała 1,80 wzrostu i była tak szczupła, że jej shake'ów nie było nawet widać.. cóż, można i tak. Co do kroków, jest wiele takich w których wręcz wskazane jest wykonywanie ich po swojemu. W wielu przypadkach dancehall nie narzuca ci jak dokładnie masz zrobić to czy tamto. Jest kilka głównych zasad (jak trzymac kolana, biodra, izolacja..) ale pozostawia ci dużą dowolność jeśli chodzi o elementy w danym kroku. M.in. swing it, paper back,splashy dashy, czy przede wszystkim head shoulders knes and toes (krok w którym dotykamy po kolei: głowy, ramion, kolan i stóp), kreatywność jest bardzo mile widziana :)
TheSoloist
User
User

Dancehall

Postprzez TheSoloist » 19 lut 2011, 11:48

Zmykam na zajęcia, niebawem wrzucę tutaj filmik z jakąś choreografią albo improv :) trzeba rozkręcić ten temat! :)
TheSoloist
User
User

Dancehall

Postprzez kromka » 19 lut 2011, 12:06

Ok czekamy ;)
Tancerzem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce ;)
kromka
Administrator
Administrator

Dancehall

Postprzez TheSoloist » 20 lut 2011, 10:58

moje dziołszki ;)
TheSoloist
User
User

Dancehall

Postprzez La.Rosa.Negra » 20 lut 2011, 21:58

Uau, muszę przyznać, że dajecie radę :-) Występ bardzo mi się podobał od strony tanecznej, ale te luźne bluzki chyba nie były najlepszym pomysłem - widać, że niewygodne, to poprawianie ramiączek trochę psuło obraz
Duże dziewczynki nie płaczą...
La.Rosa.Negra
Moderator
Moderator

Dancehall

Postprzez TheSoloist » 20 lut 2011, 22:18

Fakt, luźne bluzki trochę popsuły zamierzony efekt, ale jak na grupę początkująca myślę, że nie było najgorzej? :) Dały radę z wcale nie najłatwiejszą choreografią
TheSoloist
User
User

Dancehall

Postprzez kromka » 21 lut 2011, 16:21

Filmik już jest na naszym facebookowym profilu ;)
Tancerzem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce ;)
kromka
Administrator
Administrator

Dancehall

Postprzez TheSoloist » 22 lut 2011, 08:33

Ooo :) słyszałam w ogóle o klubie, w którym jest wydzielona sala na której puszczają muzykę dancehall'ową, i przychodzą tam ludzie którzy znają się na rzeczy żeby potańczyć. Ciekawa sprawa i zastanawiam się czy się tam nie wybrać
TheSoloist
User
User

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne style taneczne