• Reklama

Funk Styles

Locking, Poping, Videoclip dance, House, Wacking, Bollywood dance, Taniec brzucha, krumping, Show dance, Electric Boogie, tańce narodowe i inne

Moderator: Lili

Funk Styles

Postprzez lola2009 » 02 cze 2009, 19:57

czyli jak zwykle ->>> macie cos z tym do czynienia? lubicie?? :D

pisać :D

ja osobiscie trenuje Locking i Popping, obdwa mi średnio wychodzą, ale powoli się tam ucze. moze jakbym bardziej sie przylozyla, to by wiecej efektow bylo widac, ale skupiam sie na moim New Style'u :D
ale oglądać jak najbardziej to lubie :DD
Obrazek
Zostawcie podpis!
lola2009
V.I.P.
V.I.P.

Reklama

Funk Styles

Postprzez Alhana » 02 cze 2009, 20:41

Szczerze powiem, że średnio znam się na tym wszystkim... :-|
Do czynienia na razie zbytnio nie mam.
Ja zawsze podkreślam, że każdy taniec dobrze wykonany jest cudowny na swój sposób... ;-) Osobiście w każdym tańcu odnajduję "to coś", co mi się wielce upodoba... Z powyższymi zapewne, również tak by było... ;-)
Uciec daleko i uczyć się tańca...
To moje marzenie <3

http://big-size-crew.bloog.pl/
Alhana
V.I.P.
V.I.P.

Funk Styles

Postprzez kromka » 02 cze 2009, 20:50

To jest to ;) Bardzo lubię oglądać ;D 3majcie filmik ;P
Tancerzem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce ;)
kromka
Administrator
Administrator

Funk Styles

Postprzez gagatka133 » 04 cze 2009, 10:03

HAAAA!!!;******
Uwielbiam tooo!!! To jest najśmiesznieszy taniec jaki kolwiek jest:))
W układzie mamy część z lockingiem:))
,,Taniec to muzyka dla oczu, w tańcu jesteś tym kim chcesz być"
gagatka133
V.I.P.
V.I.P.

Funk Styles

Postprzez Piwonia » 15 sie 2009, 15:28

Ja osobiście należę do grupy która trenuje tylko locking i popping i stwierdzam fakt, że to jest po prostu mega :-D
Moja pasja - taniec;
Moje szczęście - dzielić się nim...
Piwonia
User
User

Funk Styles

Postprzez lola2009 » 19 sie 2009, 17:59

zdecydowanie ja wole locking od poppingu :D na obozie trenowalam obydwa style , ale to locking mi bardziej do gustu przypadl ;D
Obrazek
Zostawcie podpis!
lola2009
V.I.P.
V.I.P.

Funk Styles

Postprzez hiphophooray » 11 kwi 2010, 11:05

ja wolę popping . locking też jest fajny, taki pozytywny. mam pytanie .. Czy w skład Funky Styles wchodzą tylko te dwa style? :?:
Ja chce być tam gdzie ty!
Tam gdzie niebo lekko dotyka wody
Usunę z pod nóg kłody, pokonam przeszkody
Będziemy tylko ja i ty ...
hiphophooray
V.I.P.
V.I.P.

Funk Styles

Postprzez Piwonia » 11 kwi 2010, 15:25

hiphophooray napisał(a):ja wolę popping . locking też jest fajny, taki pozytywny. mam pytanie .. Czy w skład Funky Styles wchodzą tylko te dwa style? :?:
O ile się nie mylę, to tak.
Oprócz tego pod pojęciem poppingu rozumie się przeróżne podstyle, jak np tutting, strobbing, hitting, sliding i gliding, scarecrow, sleepy style, cobra i wiele innych. Więcej informacji możecie znaleźć na stronie http://funkstyles.tk/
Pozdrawiam:)
Moja pasja - taniec;
Moje szczęście - dzielić się nim...
Piwonia
User
User

Funk Styles

Postprzez hiphophooray » 15 cze 2010, 22:14

Więc... :
Animation - polega na odwzorowaniu bohatera filmu i naśladowaniu jego ruchów. Wygląda to jak animacja poklatkowa.
Boogaloo/Electric Boogaloo - Boogaloo jest to technika, w której popper sprawia wrażenie, że jest z gumy, jego ruchy wyglądają tak, jakby tancerz był płynny (ang. liquid). Styl został zaczerpnięty z bajek oraz bohaterów kreskówek.
Crazy legs - (ang. szalone nogi) Styl polegający na szybkich ruchach nogami. Został zainspirowany stylem słynnego b-boy'a Crazy Legsa.
Floating, Gliding i Sliding - technika, dzięki której dla widza tancerz wydaje się nie chodzić po ziemi, lecz się po niej ślizgać, wykonując np. backslide (potocznie nazywany mooonwalk).
Miming - technika, w której popper udaje mima w rytm bitu.
Tutting - zainspirowany sztuką antycznego Egiptu, tutting pozwala na wykonywanie geometrycznych pozycji oraz ruchów za pomocą ciała. Nazwa zaczerpnięta od faraona Tutenchamona, zdrobniale nazwanego "Tut".
Vibrating - Spinanie mięśni bardzo mocno, co wprawia je w drżenie.
Waving - Jedna z podstawowych technik poppingu polegająca na tworzeniu fali, które porusza się po ciele tancerza.
Ticking - Bardzo trudny styl polegający na szybszym popowaniu (najczęściej podwójnym). Jego nazwa pochodzi od dźwięku wydawanego przez wskazówki zegara (tik-tak).
Strobing - tancerz porusza się, jakby był oświetlany przez światło stroboskopowe.
Scarecrow/Strach na wróble - Styl, w którym tancerz ma przypominać stracha na wróble. Jest to jedyny styl, w którym tancerz musi być sztywny i spięty.
Botting/Roboting - technika polegająca na naśladowaniu ruchów maszyn, najczęściej robotów.
Hitting - pop z podnoszeniem barków w górę (często mylony ze zwykłym popem) ;-)

Ps. troooche tego jest : ) łaa. ucze się moonwalk'u xD
Ja chce być tam gdzie ty!
Tam gdzie niebo lekko dotyka wody
Usunę z pod nóg kłody, pokonam przeszkody
Będziemy tylko ja i ty ...
hiphophooray
V.I.P.
V.I.P.

Funk Styles

Postprzez SerekPop » 22 lut 2011, 09:55

Widzę że z tego tematu za przeproszeniem zrobił się zwykły syf.

Wytłumaczę wam czym jest funk style..:D

Funkstyles nazwa wspólna dla tańców Locking i Popping, można ją porównać do nazwy "Taniec Towarzyski" ponieważ jest to nazwa wspólna dla kilku tańców jak Samba, Rumba. Nazwa powstała w 1999 roku, wymyślona przez Poppin Pete'a, który irytował się nazywaniem Lockingu i Poppingu Break Dance'em. Koncepcja tej nazwy została także zaakceptowana przez Boogaloo Sam'a i Don Campbell'a.

W latach 80-tych kiedy taniec uliczny kiedy stawał się bardzo popularny, media często używały nieprawidłowej nazwy "breakdancing" jako parasola pod którym kryły się wszystkie streetdance'owe style tańca które widzieli na oczy. Wielu ludzi nie widziało co było w obrębie tych stylów, istniejących odmiennych subkultur, każdej z własnymi tożsamościami. Breakdancing albo bardziej poprawnie b-boying ma swoje korzenie na wschodnim wybrzeżu USA i mocno ulegał wpływowi break beat'ów i hiphop'u. Termin funk syles wymyślono po to, by dać temu co się pod tym kryje własną tożsamośc i odzielić od hiphop'u. Popping, locking i boogaloo są to style stworzone na zachodnim wybrzeżu USA podczas Ery Funk'u i podczas gdy te style były adoptowane w hiphopowych ruchach. Wymyślono to po to aby korzenie tego tańca mialy być wciąż uznawane jako czysty funk. Więc dlatego termin FUNK STYLES.
SerekPop
User
User

Funk Styles

Postprzez roboman » 04 kwi 2011, 20:27

Czy zna ktoś jakąś muzykę odpowiednią do tańczenia poppingu?
Za każdy tytuł będę bardzo wdzięczny.

Z góry dziękuję i życze miłego tańczenia ;-) !
roboman
User
User

Funk Styles

Postprzez roboman » 10 kwi 2011, 13:27

Czy może ma ktoś jakiekolwiek informacje o obozie tanecznym na wakacje tego roku na którym będzie popping lub locking :?:
Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam :!:
roboman
User
User

Powrót do Inne style taneczne