Big up ;]
Sprawdzcie grinding...
Dla niezorientowanych: Grinding to rodzaj tańca z elementami erotycznymi, w rytm muzyki hip-hop, house i dancehall. W tym gorącym tańcu pary wykonują dynamiczne ruchy, również seksualne.
W tańcu przeważa kilka pozycji. Chyba najczęstsza polega na tym, że partner stoi za dziewczyną, trzyma ręce na jej biodrach a ona kręci "ósemki", oczywiście jest na to tysiąc różnych sposobów. Inna pozycja to taka gdzie tańczący są do siebie zwróceni przodem. Są też "kanapki" i kilka innych...
Osobiście uwielbiam grinding. Gorący taniec, seksowne ruchy, przyjemne zbliżenie ;] Najlepiej tańczy mi się go do Dancehallu, nurtu wywodzącego się od reggae, kawałki tj. Sean Paul - Temperature, Get Busy, Elephant Man - Drop Dead, i inni...
Polecam artykuł:
hip-hop.pl/teksty/projector.php?id=1081856893
dancehall to szeroko pojęty styl i nie wszystkie kawałki nadają się do tańca.
Dobrze tańczy się też do rapu (lub jak niektórzy błędnie mówią hip-hopu)
Grunt to dobry DJ.
Nie doszukałem się dobrych filmów z tańcem w parach, wszystkie które przejrzałem nie ukazują dobrze tego tańca, szukałem na youtube. Może podejrzycie to w klubie ;)
więc tutaj solo ;)
wygląda to mniej więcej tak, w momencie od 0:37 do 39 wyobraźcie sobie partnera podążającego za jej ruchami bardzo zbliżonych. jeśli znajdę jakiś warty uwagi filmik to na pewno umieszczę.
co o tym sądzicie? widzieliście? tańczyliście?
peace ;];]