• Reklama

house

Locking, Poping, Videoclip dance, House, Wacking, Bollywood dance, Taniec brzucha, krumping, Show dance, Electric Boogie, tańce narodowe i inne

Moderator: Lili

house

Postprzez lola2009 » 24 lis 2010, 16:16

ja pierdole, ale sie slow czepiacie. mowimy dokladnie o tym samym, a wy dalej macie problem .
każde "bujanie jak sie czuje" w hip hopie jest oparte na pracy przepony, chodzilo mi raczej o to zeby jakis matoł nie pomyslal ze moze sie bujac lewo-prawo jak pingwin, bo są i tacy kretyni. nie powiedzialam ze nie obchodzi mnie kompletnie bboying , powiedzialam ze go nie tancze, bo jestem tylko drobną dziewczyną, ktora by nie wytrzymala silowo. zarzucal mi ktos ze nie mam swojego stylu w breaku - nei mam bo go nie tancze, znam tylko jego podstawy. ale kompletnie obcy równiez mi nie jest wrecz przeciwnie - w mojej ekipie jest wielu bboyi i czasami tam cos probuje od nich lapac;) historii hip hopu nie musicie mi opowiadac, ponieważ ją znam. szczena opadla mi tylko dlatego ze ktos powiedzial ze bounce i jacking to to samo, a mnie od zawsze wszyscy mowili ze nie i niech nie probuje tego mylic. owszem i bounce i jack sa nazwami feelingu ale w różnych stylach. tak to prawda, i house i hip hop nie różnia sie tak bardzo jak np cha cha i popping, obydwa są stylami ulicznymi, ale w tym momencie sie czepiacie strasznie. podkreslilam to poniewaz niektore dzieci jukendensu uważają, że to to samo i nie ma żadnej różnicy pomiedzy tymi stylami, a ja nie wiem czy rozmawiam z kims takim czy z osoba ktora sie na tym zna. "proszę Cie nie rozśmieszaj mnie, bans nie jest krokiem,..?" nie zrozumialam czy wg ciebie jest krokiem czy nie. ja w kazdym razie uwazam ze bounce jest feelingiem, czyli czyms wiecej niż zwyklym movesem.
"- teraz to mi szczena opadła, kroki nie opierają się na bounce'ie, bounce musisz mieć cały czas," przepraszam kuźwa, wg mnie powiedziales dokladnie to samo co ja tylko ujales to innymi slowami.
reasumując wg mnie w wiekszosci przypadkow chodzi mi o dokladnie to samo co i wam, tylko ze z mojego pieprzenia nie zawsze mozna wszystko zrozumiec, moze to dlatego.
Obrazek
Zostawcie podpis!
lola2009
V.I.P.
V.I.P.

house

Postprzez Ales » 24 lis 2010, 20:36

podoba mi się ten house :)
Szkoda że nie miałam okazji w jakimś większym stopniu się z tym zetknąć ale patrząc na linki na YT to niezłe ;)
Ales
User
User

house

Postprzez Masta D » 25 lis 2010, 00:47

Okej Lola rozumiem, właśnie jak powiedziałas w ostatnim zdaniu, po prostu czasem nie mówisz tego co masz na myśli i przez to nam ciężko zrozumieć, fakt jest taki ze obie bronimy tego prawdziwego hip hopu i widać że mamy pojecie co tańczymy i o czym mówimy,
Masta D
User
User

house

Postprzez Masta D » 25 lis 2010, 00:49

Ales szczerze mówiąc to to jest własna praca, czasami filmiki i ćwiczenie w domu, tańczenie po prostu nie jest gorsze niż uczęszczanie gdzieś, bo i tak nikt za Ciebie tego nie zrobi, skorzystaj z jakiś warsztatów, wyjezdzaj na imprezy, obserwuj, pracuj w domu, tyle ;)
Masta D
User
User

house

Postprzez prima21 » 25 lis 2010, 09:43

uwielbiam house!! tylko nigdy nie mialam takich zajec z housa tylko uczylam sie z filmikow iiii..nawet niezle wychodzi :-D :-D
pozdrawiam
Taniec...wyrazam nim swoja dusze...
prima21
User
User

house

Postprzez Ales » 30 lis 2010, 21:47

Masta D w sumie masz rację ale jednak chodząc na zajęcia ma się jednak z tym większą styczność i można zawsze nauczyć się wielu kroków na które samemu mogłoby się akurat nie wpaść :)
Ales
User
User

house

Postprzez NewStyleDancer » 24 mar 2011, 19:38

Nauka bez prawdziwego choreografa to żadna nauka!
Szczególnie housa,który jest ciężkim tańcem..Trzeba mieć bardzo dobry słuch i przede wszytskim bardzo dobrze opanowane podstawy hip hopu.
NewStyleDancer
User
User

house

Postprzez knowledge0 » 29 mar 2011, 16:27

Nauka bez prawdziwego choreografa to żadna nauka

powiedz to ludziom, którzy przez lata tańczyli house kiedy nie było szkółek, w których by go uczyli - ich nauka wyglądała mniej więcej tak, że szli do klubu :) warto jest mieć kogoś, kto uczył by cię czegoś, ale od tego są np. warsztaty, niekoniecznie regularne zajęcia.
btw choreograf? chyba jeżeli chodzi o street dance to słowo jest średnio na miejscu
knowledge0
User
User

house

Postprzez Story » 24 kwi 2011, 20:32

kocham housik :D razem z krumpem i hip hopem house to mój ulubiony styl (top 1 różnie zależy od nastroju, wiec wszystkie sa moimi ulubionymi)
Story
User
User

Poprzednia strona

Powrót do Inne style taneczne