• Reklama

Jak zacząć ?

Wszystko co związane z tańcem

Moderator: Lili

Jak zacząć ?

Postprzez rudaa » 18 lip 2011, 18:40

mnie tez spodobał się taniec jak miałam 14 lat zapisałam się na nowoczesny. Potem tzn kilka miesięcy później zaczęłam tańczyć taniec ludowy. Tańczę do dziś. Od roku uczęszczam również na towarzyski. Zazdroszczę ludziom którzy tańczą od dziecka. Oczywiście jeżeli ma to być twoje hobby to jasne. Taniec jest najpiękniejszą rzeczą jaka może spotkać człowieka. Ja niestety zaczęłam tym wszystkim żyć i cały czas łudzę się że moje życie będzie mogło być związane z tańcem .
rudaa
User
User

Jak zacząć ?

Postprzez Pirydion » 05 wrz 2011, 20:25

No dobra, raz już się rozpisałem. Tańczę od 12 lat - mam lat 17, czyli mając 5 lat wstąpiłem w szeregi Studia Tańca Remix - i jak narazie, trwam , od pierwszej próby jaka zaistniała.

Taniec jest najpiękniejszą rzeczą jaka może spotkać człowieka

Taak, z tym na pewno się zgodzę. Taniec w moim życiu odgrywa rolę specjalną - rolę pasji,ucieczki od czegoś złego, rolę rozrywki, zapełnienia wolnego czasu, rozwijania siebie , trening charakteru, samozaparcia. Mógłbym tak wymieniać tak bez końca. Nigdy nie będę żałował ciężko przepracowanych godzin na treningach, warsztatach, dni spędzonych na turniejach i festiwalach. To wszystko składa się na jedną cząstkę pewnego elementu , tańca, który na swój sposób zapełnił moje życie i pozostanie w nim pewnie na długo.Dobra , koniec tych smętów.

Co do topicu - powiem tak, nieważne jak i gdzie zaczniesz tańczyć - ważne jest to, jak szybko dotrze do Ciebie że taniec to rzecz nieziemsko wspaniała. Nie śmiem twierdzić , że jest łatwo - bo bywają chwile lżejsze i cięższe. Wiadomo, najlepiej było by dla koleżanek, zacząć raczej w bardziej profesjonalnym studiu tańca - bo domyślam się, że to żadna przyjemność wylądować na początku drogi w jakimś wiejskim kółku tańca kiczowatego.

Życzę udanej pracy , która niesie wiele przyjemności i dumy.
Pirydion
User
User

Jak zacząć ?

Postprzez martula1 » 28 kwi 2012, 14:38

Nie zajmuję się tańcem profesjonalnie, ale muszę przyznać, że odkąd zaczęłam tańczyć, to stało się to moją pasją! Zaczynałam całkiem zwyczajnie, najpierw w szkole był organizowany kurs tańca towarzyskiego (poziom baaaardzo średni;D), potem sama zaczęłam szukać kursów, wypróbowywać różne techniki. Aktualnie jestem w Ananday na afro dance i bardzo mi odpowiada - super energia!:) Czasem żałuję, że nie zajęłam się tańcem wcześniej na poważnie, ale mówi się trudno, teraz nadrabiam, ale głównie dla rozrywki.
martula1
User
User

Poprzednia strona

Powrót do Ogólnie o tańcu