Czy możecie mi poradzić jak i od czego zacząć naukę tańca ??
Mam straszną ochotę trochę się wyżyć, odreagować i pomyślałem, że taniec byłby do tego doskonały ;) Zacząłem więc przeglądać stronki krakowskich szkół tańca i utknąłem ... wszędzie do wyboru jest co najmniej kilka jego rodzajów - choć może tylko dwa - towarzyski i do tego wiele odmian nowoczesnego ?
W każdym razie chciałem Was poprosić żebyście pomogli mi podjąć decyzje co wybrać na początek ? Ja sam nie wiem czego bym chciał - choć myślę, że było by miło jak by skutkiem takich treningów było jakieś swobodniejsze tańczenie np w jakichś kubach, gdzie bywam ze znajomymi ;)
Liczę też, że napiszecie mi coś o poszczególnych rodzajach tańca, zadacie jakieś pytania, które pomogą mnie i Wam w podjęciu decyzji. Miło było by też jak by ktoś kto tańczy już w Krakowie polecił mi jakąś konkretną szkołę tańca gdzie instruktorom naprawdę zależy, żeby czegoś nauczyć
Co do mojej osoby to mam 23 lata nie mam żadnej dziewczyny ani koleżanki, którą mógłbym na takie kursy namówić, i moim zdaniem nie mam zbytniego wyczucia rytmu
Chyba najważniejsza rzecz: o tańcu nie mam żadnego pojęcia więc miejcie to proszę na uwadze