• Reklama

Kontuzje

Wszystko co związane z tańcem

Moderator: Lili

Kontuzje

Postprzez ekaska17 » 08 maja 2011, 13:42

Hej, byłam kiedyś na szkoleniu o pod czas wykonywania przejścia w przód coś mnie pociągnęło pod kolanem, do dziś podczas rozciągania strasznie mnie to ciągnie,boli nie wiem jak określić jakie to uczycie, ale w każdym razie nie mogę się rozciąć na tą nogę bo strasznie ciągnie ;( czy ktoś może wie co mi się stało i czy da się coś z tym zrobić ?
ekaska17
User
User

Kontuzje

Postprzez kromka » 08 maja 2011, 17:44

A kiedy to się stało?
Tancerzem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce ;)
kromka
Administrator
Administrator

Kontuzje

Postprzez ekaska17 » 10 maja 2011, 15:26

Oj już jakieś 3 lata temu
ekaska17
User
User

Kontuzje

Postprzez kromka » 10 maja 2011, 17:05

To zdecydowanie powinnaś udać się do lekarza.
Tancerzem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce ;)
kromka
Administrator
Administrator

;)

Postprzez Madzia ;) » 23 cze 2011, 13:16

siema ludzie ;)
czy cwicząc breakdance tez macie mocno przesilone rece i nadgarstki ? jesli tak moze znacie jakis sposob zeby sobie z tym poradzic ? :-P
pozdrawiam i z gory dzieki ;-)
Madzia ;)
User
User

Kontuzje

Postprzez Pirydion » 05 wrz 2011, 16:42

Hmm... powiem tak. Doświadczenie w tańcu mam od 12 lat, w ciągu którego byłem połamany 3x - dwa razy ręka, i raz obojczyk. Odrazu zaznaczam, złamania nigdy nie miały nic wspólnego z tańcem - ręka była złamana np, przy grze w piłkę nożną. Co do topicu, kontuzje przez te lata się zdarzały - w studiu tańca do którego uczęszczam jest postawione na taniec klasyczny, nowoczesny, czyli róznego rodzaju choreografie i inscenizacje taneczne. Postawione jest nieco na akrobatykę , do której osobiście mam pasję. Tak też ucząc się fiflaka , w wieku chyba 8 lat, naciągnąłem ścięgno, jakiś rok temu bodajże podczas próby backflipa z obrotem o 360 skręciłem kostkę. Najwczesniejsza kontuzja, zdarzyła się pod koniec maja bieżącego roku - podczas warsztatów z panem Białobrzeskim (może ktoś zna, sędzia na wielu turniejach tanecznych) , przyszła pora na etap ćwiczeń podnoszeń itp. Wtedy też strzeliło mi coś w ramieniu - do tej pory nie wiem co, bodajże jakiś mięsień, ale po 2 miesiącach tabletek i maści udało się zaleczyć. Także przez te 12 lat, kontuzja typowo w tańcu zdarzyła się może z 5-6 razy, bo pewnie o niektórych nie pamiętam :-D
Pirydion
User
User

Poprzednia strona

Powrót do Ogólnie o tańcu