• Reklama

Krumping

Locking, Poping, Videoclip dance, House, Wacking, Bollywood dance, Taniec brzucha, krumping, Show dance, Electric Boogie, tańce narodowe i inne

Moderator: Lili

Krumping

Postprzez lola2009 » 15 wrz 2009, 17:13

osobiscie, zastosowalam sie do wszystkich 3 punktow zanim zostały tu napisane :D
stronka fajna ;)
Obrazek
Zostawcie podpis!
lola2009
V.I.P.
V.I.P.

Krumping

Postprzez Nerox » 22 wrz 2009, 18:24

Zapraszam wszystkich krumperów ze śląska i nie tylko pod gg 3186082. Ogarnijmy polską scenę!
Nerox

Krumping

Postprzez LadyA » 05 paź 2009, 14:17

w sumie nie mam nic do tego stylu ale to nie dla mnie :)
LadyA
V.I.P.
V.I.P.

Krumping

Postprzez hiphophooray » 29 mar 2010, 19:20

Tigh Eyez.. o taaak. ! Ja do czynienia miałam z Krumpingiem 1 - 2 razy , ale można pokochać..
Ja chce być tam gdzie ty!
Tam gdzie niebo lekko dotyka wody
Usunę z pod nóg kłody, pokonam przeszkody
Będziemy tylko ja i ty ...
hiphophooray
V.I.P.
V.I.P.

Krumping

Postprzez Wuuu » 20 kwi 2010, 00:52

:lol:
Ludzie to nie jest krumping (to tak jakby mowić hip-hoping, a nie hip-hop) tylko KRUMP! Od Kingdom Radically Uplifted Mighty Praise. Więc nie tańczymy krumpingu tylko krump, po prostu. No ale nieistotne. Mieszkam niedaleko Rzeszowa, znajdzie się tu może jakiś tancerz z Rzeszowa, lub okolic, który ma ochotę potańczyć razem i machnąć jakieś session, lub zwykły trening? Jak ktoś chciałby naprawdę zacząć przygodę z krumpem, a nie zaproszeniem tańczyć jakieś durne choreografie narzucone przez instruktorów, którzy obejrzeli Rize (który de facto nas głębiej nie wprowadza w krump), nie znają sensu tego tańca i zabijają jego "duszę" (no cóż brzmi banalnie, ale jednak o to tu się rozchodzi) - piszcie do mnie na gadu 936216. Bardzo chętnie pomogę, można razem potańczyć (jeśli odległość pozwoli), podzielę się materiałami.
Stay buck!
Wuuu
User
User

Krumping

Postprzez kromka » 20 kwi 2010, 14:07

O fajnie ja też jestem z Rzeszowa ;) Niestety karmpu nie tańczę, ale myślałem nad tym, żeby chociaż podstaw się nauczyć.
Tancerzem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce ;)
kromka
Administrator
Administrator

Krumping

Postprzez Wuuu » 20 kwi 2010, 15:01

Wiem Kroma :P (btw tu Narciarz) Pisałem do instruktora z LIllahouse jednego czy byłby chętny na trening/session, skoro napisane w profilu miał, że krump tańczy, ale zero odzewu. Widać wszystko się wylaszczyło, nauczyło choreografii i można napisać, że się krump tańczy :lol: Podstawy powiadasz? Krump 1.0 ściągaj i się ucz w domu, wszyściutko masz elegancko wytłumaczone. Dla bardziej zaawansowanych polecam Krump 2.0 i 3.0, Styles of Krump, Krump Battles, Shake city 101 (dla uzupełnienia wiedzy o krumpie) i baaaardzo ważny Heart of Krump, który tłumaczy czym jest krump, kiedy powstał i kto go stworzył (żadna tam ewolucja z clowningu, se to wbijcie do głów :P ) i jak powinno się go postrzegać.
Jak ktoś chętny na trening to powtarzam pisać, ja chętnie pomogę, mimo, że sam krumpu długo nie tańczę. U siebie w mieście mam salę 4 razy w tygodniu, więc jak coś to zapraszam, lub na gadu. ;)
Wuuu
User
User

Krumping

Postprzez lola2009 » 20 kwi 2010, 15:02

ziomek, obydwie formy są poprawne;)
clowning jest też a nie clown, prawda? ;)
idac dalej w porównania breakdance u początków został ochrzczony b-boyingiem, a dopuszczalne są obydwie wersje, jak również trzecia: breaking. krumping można przetłumaczyć na polski jako krumpowanie.
w tym wypadku nie ma się co czepiac o nazewnictwo bo i tak i tak kazdy wie o co kaman. ;)

ja z Rzeszowa jestem i niedlugo z ekipą będziemy robić jakiś jam w terenie. co prawda u nas krumpa nikt nie praktykuje zbyt często więc fajnie by było jakbys wpadl tez i w kóleczku zaprezentowal skill;)
peace
Obrazek
Zostawcie podpis!
lola2009
V.I.P.
V.I.P.

Krumping

Postprzez Wuuu » 20 kwi 2010, 15:52

Z tym że clowning nie ma rozwinięcia tak jak KRUMP, więc niekoniecznie to porównanie jest adekwatne, więc tworzenie formy continuous według mnie także nie jest poprawne. Bo tańczymy krump, a nie krumping, są krumperzy, a nie krumpingerzy, także no. Ale jeśli nie dowierzasz to spytaj jakiegoś krumpera to to samo ci odpowie, ale nieistotne. :P
Pewnie, bardzo chętnie, pisz na gadu co i jak ( 936216), jakąś muzykę do krumpa wezmę ze sobą, bo mój charakter musi mieć surowy i ostry drumline :-) Ja z kolei serdecznie zapraszam do siebie na salę, coby potańczyć sobie (4 razy w tygodniu mamy, także też możesz pozbierać ekipę i wpaść, chętnie was z partnerką ugościmy) :)
Stay buck! ;)

I róbcie szybko tego jama, bo już bym potańczył w nowym środowisku ^^
Wuuu
User
User

Krumping

Postprzez kromka » 20 kwi 2010, 20:48

O Narciarz Siema ;) Witam na forum xD To dlatego Cię na treningu już dawno nie wiedziałem xD
Wiem, że na forum jest jaszcze kilka osób z Rzeszowa także może ktoś będzie chętny na session albo jakiś trening.
Tancerzem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce ;)
kromka
Administrator
Administrator

Krumping

Postprzez gagatka133 » 24 kwi 2010, 09:23

Mi niestety do Rzeszowa daleko:( a szkoda w sumie wybrałabym się chętnie na takie pokazy no ale cóż u nas w Lublinie raczej rzadko takie coś robią...
,,Taniec to muzyka dla oczu, w tańcu jesteś tym kim chcesz być"
gagatka133
V.I.P.
V.I.P.

Krumping

Postprzez Wuuu » 24 kwi 2010, 17:32

U was z tego co kojarzę to Kontrabanda tańczy, może oni coś kombinują w tym temacie? Wiem, że zola startuje w jakimś krump conteście w Poznaniu, choć widziałem go tylko w hip hopie. No nie wiem. Podejdź, zapytaj, napisz. :)
Ale zbieraj kasę i do Krakowa uderzaj na krump warsztaty 29-30 maja :P
Wuuu
User
User

Krumping

Postprzez gagatka133 » 25 kwi 2010, 20:39

Tak, oni mogą coś organizować, masz rację popytam, dzięki:) A o warsztatach to pomyślę w sumie też dobre rozwiązanie:))
,,Taniec to muzyka dla oczu, w tańcu jesteś tym kim chcesz być"
gagatka133
V.I.P.
V.I.P.

Krumping

Postprzez Wuuu » 25 kwi 2010, 23:51

Aczkolwiek różne te jukendensowe gwiazdeczki srają w gacie i na batyla nie przyjadą pewnie nigdy ;)) Bo ich "crump" opiera się na choreografii co jest ogromnym błędem, także warto patrzeć z kim te warsztaty są, jak widziałem tego Kaspra co w ycd był to taki syf, że głowa mała. o :shock:
Wpadaj na warsztaty, a nie pożałujesz. ;)
Wuuu
User
User

Krumping

Postprzez Dika.Krump » 27 lip 2010, 16:34

Siema. Ja tańczę Hip-hop. Próbuję też KRUMP bo zobaczyłam go i po prostu go kocham . te beaty , ruchy i mocny styl ;d . jak coś to mam dopiero 13 lat. Zajęcia z hip-hopu mam z drużyną Top-toys a do krumpu zainspirowała mnie TiGER (Paulina Bagińska) tancerka krump. Jak ktoś chce o tym pogadać albo troche mi podpowiedzieć co do KRUMPA to może pisać na GG 15877673 .
Dika.Krump

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne style taneczne