Alhana napisał(a):2. Zespół "Symbioza". Marnie to nam wyszło, więc po raz kolejny proszę o wyrozumiałość... Może zgadniecie gdzie jestem...? Cały taniec w 2 filmikach.
Nie działa mi głos na youtube, więc filmik 1 ściągnęłam. Mogę mieć przez to przesunięty lekko podkład dźwiękowy, ale wydaje mi się, że połowa tancerzy nie tańczy do rytmu...?
Resztę filmików obejrzę, jak tylko mi się ściągną ;)
Motto partnerki? 'Iść - nie uciekać, być - nie blokować' ;)
Filmik z pokazu w mojej szkole. Tak, to ja :) z POŻYCZONYM :D partnerem. Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy... No ale i tak wypiszę listę usprawiedliwień, czemu: -nie zgraliśmy się w cha-chy -pogubiliśmy się w ostatnich krokach salsy -TECHNICZNA klapa :D (z mojej strony:P)
No więc: -pokaz przygotowaliśmy w - uwaga - 2 dni. Z czego jednego dnia układaliśmy go przez godzinę, a drugiego przez 3. Żadnych więcej prób - występ jest efektem zaledwie 4 godzin ;) -to nie mój partner :D tylko go sobie wypożyczyłam :) -On tańczy 3,5 roku, a ja niecały rok -NIE ZGODZIŁAM SIĘ NA TEN PÓŁ SZPAGAT!!! zmusił mnie - i nie dobrze, bo zamiast mnie podnieść (sama wstałam w końcu :P) to on zaczął tańczyć, i dlatego mam w cha-chy lekkie opóźnienie -na tak śliskim i małym parkiecie jeszcze nie tańczyłam. W ogóle to był mój drugi pokaz, więc trema niesamowita (widać jak oddycham na samym początku :D) -ahh, i miałam lekko za luźne - pożyczone - buty. Moje są na dużo wyższym obcasie, a już i tak byłam od niego trochę wyższa... :D
No i czekam na ostrą krytykę, albo chociaż wytknięcie błędów, bo dzięki temu właśnie człowiek się uczy :)
Ogólnie było ok Fajnie to wyglądało ;D Ale samba mogłaby być energiczniejsza- wiem, że na tak małym parkiecie ciężko się tańczy ale mimo wszystko. Najbardziej mi przeszkadzało to, że w cha-chy nie miałaś przerostów. Całą cza-czę zatańczyłaś na ugiętych kolanach. Poza tym bardzo dobrze Wam poszło jak na 4 godziny ćwiczeń ;)
Tancerzem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce ;)
co do samby, fakt - tyle że jak próbowałam nadać więcej ekspresji :D, to widać - jak np. przy obrocie - się ślizgałam. nie jestem bardzo wyćwiczona, więc nie na każdym parkiecie się (NA RAZIE! :)) utrzymam.
A na cha-che nie moge patrzec, po prostu zero techniki :D na zajęciach normalnie tańczę z przeprostami (przynajmniej tak mi się wydaje) ;)
EDIT: Co do samby jeszcze, za mało bouncingu (tak to się pisze? :)) i stanowczo za mało bioder (w cha-chy też), ale to przez tremę. Ale braki w biodrach chyba nadrobiłam później :D
no i takie występy są świetne, żeby zobaczyć gdzie się robi błędy. Kromka już gdzieś napisał - 1 turniej to jak 10 treningów, no a dla mnie taki pokaz to jak 5 treningów :D
hah mam taki jeden filmik swój co mi sie nudziło i starałam sie reagge potańczyć ^^ chccecie zobaczyc? bo jak tak to go wgram na u2ba i umieszcze tu xD jeszcze sie troche waham ale chyba dodam xD
haha reklama mówisz ... :D okej tylko ostrzegam, że moze byc nawet dopiero jutro bo rozszerzenie .MOV wgrywa sie straaaasznie dlugo a ja sama rozszerzen do filmow zmieniac nie umiem xD