• Reklama

Nauka baletu

Czyli Taniec Klasyczny

Moderator: Lili

Nauka baletu

Postprzez -matrix- » 07 sty 2012, 13:00

Chciałbym nauczyć się podstaw baletu ,ale nie wiem od czego zacząć ,co mi doradzicie ?
-matrix-
User
User

Nauka baletu

Postprzez agaart » 25 kwi 2012, 10:35

Witaj, to dosyć ogólne pytanie. Najlepiej byłoby, żebyś zapisał się na jakieś zajęcia z nauczycielem. Samemu można dużo się nauczyć,ale niestety na samym początku zawsze popełnia się typowe błędy, które zaczniesz powielać i zauczać się, jeśli nie będziesz miał osoby, która to skoryguje. Metodyka tańca klasycznego jest bardzo schematyczna, więc zawsze zaczyna się od tego samego i zawsze w tej samej kolejności dodawane są nowe ćwiczenia i elementy. Najpierw plie, battements tandus, jete, rond de jambe par terre , to tak na początek- podstawy. Jeżeli nie masz możliwości pracy z kimś, możesz próbować uczyć się z filmików, ale to z pewnością będzie bardzo trudne. No i idealnie by było, żebyś sprawił sobie jakiś prowizoryczny drążek w pokoju i trochę miejsca. Jeżeli bardzo Ci zależy, to mogę Ci trochę pomóc, podpowiedzieć parę rzeczy, na co zwrócić uwagę przy konkretnych ćwiczeniach. Jeżeli będziesz ćwiczył sam i masz możliwość nagrania swojej pracy, możesz podsyłać filmiki, to skoryguję Cię na ile się da. Jeśli masz jakieś pytania, napisz. Ostatnio uruchomiłam swojego bloga, więc może tam umieść posta, bo z pewnością częściej bywam na blogu niż na forum:)
Pozdrawiam serdecznie i życzę owocnej pracy!- Agata
http://www.agataidimaart.blogspot.com
agaart
User
User

Powrót do Balet