Temat rzeka ;D Można by z tego spory poradnik zrobić ;)
Ok to po kolei:
jak się powinnam malować
Nie jestem kobietą, ale tak ogólnie - makijaż powinien przyciągać uwagę. Na turniejach preferowany jest zdecydowanie mocniejszy make up niż na w życiu codziennym. Najlepiej, aby był pod kolor sukienki. Może więcej dziewczyny Ci powiedzą ;)
jak się prezentować
Wyprostowana, uśmiechnięta, pewna siebie ;) Ogólnie nie powinnaś pokazywać stresu.
Czym się kierować przy wyborze sukienki
Sukienka powinna wyróżniać się na parkiecie(oczywiście musi być zgodna z przepisami). Moim zdaniem sukienki typu "worek" - luźnie nie wyglądają dobrze. Ważne też, abyś dobrze w niej się czuła.
jakieś triki żeby dobrze się prezentować
W rundach eliminacyjnych (1/2, 1/4, 1/8 itd.) najlepiej zacząć tańczyć jak najszybciej i tańczyć nawet chwilę po ściszeniu muzyki - wtedy sędziowie którzy nie podjęli jeszcze decyzji często dają skreślenia parą, które są jeszcze na parkiecie.
Co do partnera to w tańcach takich jak rumba, cha-cha, jive stańcie tak, aby jak najdłużej sędziowie widzieli numerek na jego plecach.
Jak się czesać
To wymaga praktyki ;) Dodam, że niektóre dziewczyny chodzą do fryzjera przed turniejami, żeby zrobić fryzurę.
Dodam, że są to jedynie moje przemyślenia i nie każdy musi się z nimi zgadzać. Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało chętnie pomogę w miarę mojej możliwości.