• Reklama

Problem

Wszystko co nie związane z główną kategorią forum

Moderator: Lili

Problem

Postprzez fryc08 » 05 lip 2010, 14:41

Witam.
Mam taki problem bo w weekend bylem w klubie dyskotekowym tam graja muzyke electro techno trance itp. Byłem z dziewczyną no i wyszło tak ze jak tanczyłem solo kolo niej to mi nawet dobrze szlo ale prawie kompletnie nie wiem jak sie tanczy w duecie przy takiej muzyce i to w klubie:( Szukam pomocy pilnie bo musze jej pokazac przy nastepnej imprezie ze umiem tak tanczyc bo nie ukrywajac zachwytu nie bylo w niej po ostatniej. Wiem że nie za bardzo sie da nauczyc ogladajac filmiki albo czytajac ale mi takie cos musi pomoc. Pomożecie?
fryc08
User
User

Problem

Postprzez kromka » 05 lip 2010, 21:06

Ja na takie okazje polecam 2 na 1 lub jak kto woli discofoxa + improwizacja :D Może nawet w odwrotnej kolejności xD Discofox(2 na 1) to bardzo prosty do nauki taniec i nie wymaga jakiegoś talentu tanecznego, a wychodzi całkiem efektownie. Możesz pooglądać jakieś filmiki na youtube lub (co jest lepszym rozwiązaniem) poprosić kogoś, żeby Cię nauczył.
Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to wal śmiało ;) Chętnie pomogę ;D
Tancerzem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce ;)
kromka
Administrator
Administrator

Problem

Postprzez fryc08 » 06 lip 2010, 09:36

Wiesz to jest ok ale nie wiem czy tak sie tanczy przy takim technie np zaraz Ci znajde filmik z tego klubu.
http://www.youtube.com/watch?v=-aVQR92Eabw
Nie mowie że to jest zly ale na pewno nie przez caly czas tak tanczyc. Chyba duzo obrotów sie przy tym stoduje żeby ten taniec byl szybki nadajac sie do muzyki ktora tam graja. To sa podstawowe kroki a jakie sa nastepne?
fryc08
User
User

Problem

Postprzez kromka » 06 lip 2010, 10:15

Jaką muzykę grają w klubach to wiem, bo sam często w nich bywam :D

Tak naprawdę to w klubach większość ludzi zwyczajnie improwizuje i daje się porwać muzyce.
Trzeba się przełamać, bo często ludzie uważają, że nie umieją tańczyć i się "ośmieszą".
Ciężko coś więcej poradzić. No może jeszcze jedna rada ;D Jeżeli masz pow. 18 lat to %%% pomagają się rozluźnić i wczuć w muzykę ;) Tylko bez przesady, bo jak jakiś gość co ledwo już wchodzi wejdzie na parkiet i zacznie tańczyć to wygląda to żałośnie. Trzeba zachować jakiś umiar xD

Jak chcesz o coś jeszcze zapytać to służę pomocą ;-)
kromka
Administrator
Administrator

Problem

Postprzez fryc08 » 07 lip 2010, 09:52

Wiesz ja tanczyc sam wlasnie umiem wiesz tak na odległośc ale moja dziewczyna chce zebysmy tanczyli blikso siebie czyli w obieciach i tu jest problem bo muzyka ma szybkie tepo wiec chyba i tanczyc trzeba szybko. Co do rozluznienia to zazwyczaj jestem kierowca wiec tylko piwko niestety. Jkabys mogla mi znalesc jakis filmik pokazujacy jak jakas para tanczy w takim klubie to byl bym niezmiernie wdzieczny bo ja nie wiem jak cos takiego znalesc:(
fryc08
User
User

Problem

Postprzez kromka » 07 lip 2010, 11:57

Myślę, że to może Ci pomoże grinding-t300.html#p4111

btw.
fryc08 napisał(a):Jkabys mogla

mógł xD
kromka
Administrator
Administrator

Problem

Postprzez fryc08 » 07 lip 2010, 20:27

o widzisz to jest spoko:) to mi sie podoba:) sprobuje sie tego nauczyc. A i Sory że Cie za dziewczyne wziełem ale tak po nicku wywnioskowalem:D
fryc08
User
User

Problem

Postprzez kromka » 07 lip 2010, 23:32

Ok nic się nie stało :D Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz.
kromka
Administrator
Administrator

Problem

Postprzez fryc08 » 08 lip 2010, 08:54

No to juz taki taniec to musze chyba z dziewczyna przecwiczyc bo tak to sie nie za bardzo zgramy wiec potrzebny wspolny trening:) podoba mi sie to:D
fryc08
User
User

Problem

Postprzez fryc08 » 08 lip 2010, 09:23

A co myślisz o użyciu salsy w takim clubie? Tam jest taka sala gdzie Dj gra muzyke regge to moze tam najlepiej by bylo cos takiego użyc hmm?
fryc08
User
User

Problem

Postprzez kromka » 08 lip 2010, 14:01

Możesz próbować czemu nie ;D Najważniejsze, żebyś poruszał się do rytmu muzyki ;D

Ps. Na przyszłość - nie pisz posta pod postem. Używaj opcje edytuj
kromka
Administrator
Administrator

Powrót do Hyde park