• Reklama

Pytanie o Dancehall

Wszystko co związane z tańcem

Moderator: Lili

Pytanie o Dancehall

Postprzez gumis1412 » 17 paź 2010, 00:19

Witam
Chciałbym rozpocząć naukę Dancehall, tylko że kilka lat temu przeszedłem operację na kręgosłup i teraz mam usztywniony na odcinku piersiowo-lędźwiowym. A moje pytanie brzmi czy to utrudni mi wykonywanie tego tańca, czy w ogóle uniemożliwi? Z góry dziękuję za wszelkie informację. Pozdrawiam serdecznie :)
gumis1412
User
User

Pytanie o Dancehall

Postprzez kromka » 17 paź 2010, 08:41

Ciężko mi jest to określić, bo nie wiem jak to wygląda. Możesz iść na trening i zobaczyć czy dasz radę. Tylko nic na siłę, żebyś sobie krzywdy nie zrobił.
Tancerzem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce ;)
kromka
Administrator
Administrator

Pytanie o Dancehall

Postprzez gumis1412 » 17 paź 2010, 14:37

No tak tylko, może być tak że przez pierwsze kilka treningów będę dawał radę bo będą tylko ruchy rękoma i nogami. Ale jak już dojdą ruchy torsem to nie wiem czy będę wstanie się odpowiednio wyginać. Dużo jest takich ruchów?
gumis1412
User
User

Pytanie o Dancehall

Postprzez Alhana » 17 paź 2010, 21:29

Wystarczy spojrzeć na Youtuba i sam zobaczysz, że w dancehallu jest wiele takich elementów. Mi osobiście trudno powiedzieć, bo nie do końca znam Twoją sytuację zdrowotną.
Cóż - próbować zawsze warto - ale do granic rozsądku.
Pozdrawiam. ;)
Uciec daleko i uczyć się tańca...
To moje marzenie <3

http://big-size-crew.bloog.pl/
Alhana
V.I.P.
V.I.P.

Pytanie o Dancehall

Postprzez gagatka133 » 14 lis 2010, 11:12

A może spróbuj się zapytać swojego lekarza, on powinien wiedzieć co ci wolno a co nie.
,,Taniec to muzyka dla oczu, w tańcu jesteś tym kim chcesz być"
gagatka133
V.I.P.
V.I.P.

Pytanie o Dancehall

Postprzez Fazer » 14 lis 2010, 23:38

Tak moim zdaniem to raczej ciężko tańczyć z usztywnionym kręgosłupem... I lepiej go też nie nadwyrężąć. W sensie kręgosłupa oczywiście.
I dance. I dance until my muscles burned and my veins pumped battery acid. Then I dance some more.
Fazer
User
User

Pytanie o Dancehall

Postprzez Ales » 17 lis 2010, 17:22

Niewiem jak to jest jak się ma usztywniony jakiś odcinek. Osobiście miałam skrzywienie kręgosłupa na tyle duże że brakowało mi jeszcze chyba 3 stopni do operacji , rehabilitacje i zabiegi nic mi nie pomogły. Jak zaczęłam chodzić na taniec towarzyski to myślałam że z bólu umrę. Wiadomo postawa musi być. Najtrudniej mi było utrzymać pozycję do walca. Ale z czasem jest mi coraz łatwiej. A conajlepsze skrzywienie mi się cofa:)
Ales
User
User

Powrót do Ogólnie o tańcu