• Reklama

Robot dance

O Hip-hopie i bboyingu

Moderator: Lili

Robot dance

Postprzez Piotruś » 30 sie 2010, 14:25

Chciałby się nauczyć robot dance ,lecz nie wiem czy na hip hopie sie tego naucze :). Próbowałem samemu się uczyć ,ale nic z tego . Możecie mi cos poradzic? Czy jest jakas osobna szkołka robot dance?
KIEDY TAŃCZĘ , czuję się jak w niebie <3.
Piotruś
User
User

Robot dance

Postprzez gagatka133 » 30 sie 2010, 19:54

To znaczy u mnie na tańcach (chodzę na hip hop) prawie wcale nie było robot dance a jak już to jakieś pojedyncze ruchy. Więc myśli, że jak Ci zależy aby tak dobrze nauczyć się tego stylu tańca to chyba rzeczywiście musisz szukać szkoły tylko z tym tańcem choć nie wiem czy taka istnieje. A może w innych szkołach tańca jest więcej robot dance, nie wiem, może spróbuj popytać u siebie w mieście. A w ogóle z jakiego miasta jesteś?
,,Taniec to muzyka dla oczu, w tańcu jesteś tym kim chcesz być"
gagatka133
V.I.P.
V.I.P.

Robot dance

Postprzez kromka » 30 sie 2010, 20:02

Możesz się spróbować zorientować czy nie ma w Twoim mieście szkoły, która by uczyła tego stylu. Jeżeli jest to nie ma problemu, a jak nie ma to radzę Ci chodzić dalej na hip-hop a poza tym uczyć się robot dance np z youtube.
Tancerzem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce ;)
kromka
Administrator
Administrator

Robot dance

Postprzez Piotruś » 31 sie 2010, 15:36

Mieszkam w Pile (Wielkopolska)
Piotruś
User
User

Robot dance

Postprzez bedica » 31 sie 2010, 19:44

najlepiej znlezc jakies osoby wtwoim miescie na jakis zawodach i postarac sie nauczyc cos od nich. ogladaj mase filmikow w necie, staraj sie powtarzac.
dla tych, ktorzy maja juz wyzszy poziom to beda mogli sprobowac sil tutaj www.jestwielepowodow.pl
bedica
User
User

Robot dance

Postprzez Danio » 01 wrz 2010, 20:17

Popytaj znajomych w Pile.

Jednak obawiam się, że tam nie będzie szkoły tańca nastawionej na ten - swoją drogą naprawdę ciekawy - rodzaj tańca...

Może będziesz musiał gdzieś dojeżdżać?
Danio
User
User

Robot dance

Postprzez lola2009 » 02 wrz 2010, 16:59

jest wogole taki styl tanca? bo ja nie slyszalam... ;p nie chodzi ci przypadkiem o electric boogie ?
Obrazek
Zostawcie podpis!
lola2009
V.I.P.
V.I.P.

Robot dance

Postprzez Piotruś » 02 wrz 2010, 18:01

chodzi mi o robot dance i electric boogie :P

PS. Chodzi mi o to jaki to jest taniec ? http://www.youtube.com/watch?v=8VTW1iUn3Bg
Piotruś
User
User

Robot dance

Postprzez Danio » 02 wrz 2010, 19:06

Wiecie, kwestia nazewnictwa to już osobna sprawa, przecież to wszystko jest modyfikowa(l)ne. ;-)

Popatrzcie sobie, ile jest teraz różnych odmian muzyki, która kiedyś była zwana po prostu jako techno. Dla jednego każdego brzmienia pojawiają się nowe nazwy, dosłownie!

Ja bym nie był pewien czy to muzyka tak ewoluuje czy raczej ludzie wymyślają coraz to i nowe nazwy.

- - -

O proszę bardzo: Obrazek
Danio
User
User

Robot dance

Postprzez hiphophooray » 08 paź 2010, 19:02

hm tzw. robot dance to podstyl w poppingu. Więc popping . A nazwa Electric Boogie nie istnieje :)
Ja chce być tam gdzie ty!
Tam gdzie niebo lekko dotyka wody
Usunę z pod nóg kłody, pokonam przeszkody
Będziemy tylko ja i ty ...
hiphophooray
V.I.P.
V.I.P.

Robot dance

Postprzez roboman » 10 lut 2011, 23:41

Wiem że temat stary ale może komuś innemu się przyda.
Więc tak tańczę robot dance od jakiegoś czasu i mogę powiedzieć że jeżeli chcesz tańczyć ten styl to podstawą jest umiejętność ruszania każdą częścią ciała osobno np. rusza się sama klata albo głowa. Później wykonujesz normalne ruchy tylko tyle że nieco wolniej i tylko w jednej płaszczyźnie a po każdym skończonym ruchu napinasz mięśnie tak aby całe ciało zadrżało.
To tyle z mojej strony.
Myślę że to ułatwi opanowanie podstawowych ruchów.
roboman
User
User

Robot dance

Postprzez knowledge0 » 14 lut 2011, 17:31

hm tzw. robot dance to podstyl w poppingu. Więc popping . A nazwa Electric Boogie nie istnieje :)

jedna mądra osoba w całym temacie -.- nie istnieje coś takiego jak 'styl tańca robot dance', robot to jeden z kierunków mieszczących się pod niesamowitą, obszerną parasolką zwaną popping; electric boogie istniało, kiedy w nowym jorku nie znano jeszcze poppingu i próbowano go podrobić, umarło po paru latach

podstawą jest umiejętność ruszania każdą częścią ciała osobno np. rusza się sama klata albo głowa.

to się nazywa izolacja :)
a po każdym skończonym ruchu napinasz mięśnie tak aby całe ciało zadrżało.

a to jest właśnie pop :)

podstawą poppingu są właśnie pop i groove, od tego radzę zacząć, a najlepiej od poznania trochę historii tego pięknego stylu :)
knowledge0
User
User

Robot dance

Postprzez roboman » 15 lut 2011, 19:50

Zgadzam się popping jest świetnym stylem tańca, a co do electric boogie ten styl jest luźniejszą odmianą poppingu jeżeli tak to można określić. Electric boogie wcale nie "umarło" tylko stało się mniej popularne, nadal są organizowane turnieje itp. a czasami łatwiej o znalezienie jakiejś szkoły tego stylu niż poppingu.
roboman
User
User

Robot dance

Postprzez knowledge0 » 18 lut 2011, 14:27

Electric boogie wcale nie "umarło" tylko stało się mniej popularne

Electric Boogie umarło dawno temu, tylko na federacjach w krajach, które nieco później weszły w krąg street dance'u (w tym w Polsce) niestety wciąż można się spotkać z tym błędnym określeniem.
knowledge0
User
User

Powrót do Breakdance i Hip-Hop