Moderator: Lili

ulciaa40 napisał(a):Uwielbiam te obroty ok.1:05 ;))
Umiem je, umiem. hahaha xP
Alua napisał(a):Apropo baletu i rozciągania... mówią , ze jak raz ktoś zrobi szpagat i sznur to to zostaje na całe zycie itd.itp. Cóż przykładem może być Natalia Lesz.

Alhana napisał(a):Z tego co słyszałam, to tańczysz hip hop, więc nie jestem pewna do końca czy umiesz się tak obracać mając tak ułożone stopy...^^ Mam na myśli w szczególności tą na której dziewczyna stoi. Zwróciłaś na to uwagę może? ;P

ulciaa40 napisał(a):No tańczę HH, ale to chyba świadczy o wszechstronności buahahahahahaahahhahaha ;]
To jeden z elementów, a nie cały układ..

LatinoDanceStar napisał(a):Jeśli chodzi o rozciąganie, to również się z Wami zgadzam. Bez rozciągnięcia ani rusz, ze szpagatami czy sznurami. Widzę, że Wy kobiety to jesteście baletnice z prawdziwego zdarzenia, bo ja ani sznura, ani szpagatu nie próbowałam. Pewnie miałabym z tym problem. Jedynie co świetnie mi idzie to pół-szpagat a z całym od dziecka miałam problem. Jak przed występem na scenie trenerka ćwiczyła z nami szpagat, to ja nie chcąc się skontuzjować, to robiłam pół-szpagaty i jakoś trenerka się nie czepiała, a miałam wrażenie, że będzie mnie ochrzaniała, ale była dość wyrozumiała.

gagatka133 napisał(a):Tak więc proszę o wytłumaczenie, jeżeli można, co to są sznury
Z góry dziękuję;**

gagatka133 napisał(a):To jeszcze jedno pytanie sznur można robić tak jakby na szpagat i francuski i turecki tak???

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość