• Reklama

Salsa

O Salsie

Moderator: Lili

Postprzez LatinoDanceStar » 14 gru 2008, 21:32

Alhana ja Ci powiem, że z Salsą też mam mało do czynienia. Miałam przyjemnosć ją wypróbować kiedyś jak przez przypadek trafiłam do grupy która zajmowała się łaciną, a głównie Salsą. Było też dość sporo cha-chy, samby i rumby, ale najwięcej ćwiczyli Salsę. To piękny taniec.
*Dancing*Queen*
LatinoDanceStar
V.I.P.
V.I.P.

Reklama

Postprzez gammbia » 26 gru 2008, 15:46

czy ma ktoś z was do sprzedania buty taneczne do (salsy i towarzyskich) ? jeśli tak proszę o kontakt :->
gammbia
User
User

Postprzez LatinoDanceStar » 27 gru 2008, 16:18

Jeśli chodzi o buty taneczne do Salsy i Tańca Towarzyskiego, to moim zdaniem jest najlepiej kupić sobie zupełnie nowe buty. To fakt, koszty są straszne, ale pewność, że nie złapiesz jakiejś grzybicy stóp jest 100%. Ja np. Nie odważyłabym się chyba tańczyć w butach po kimś, nawet jakby były sterylne, albo zupełnie nowe. Najlepiej czuję się w nówkach swoich własnych. A takie buty możesz sobie kupić po nawet nie tak bardzo strasznej cenie, bo 155 złoty w Katowicach na Plebiscytowej 13. Ja się tam od lat zaopatruję w obuwie taneczne i jestem zadowolona. Polecam
*Dancing*Queen*
LatinoDanceStar
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez Lili » 06 sty 2009, 17:20

Ale się offtop zrobił ;) Do ogłoszeń jest osobny dział.

Salsa jest bardzo fajna. Teraz prawie jej już nie tańczę, ale z 1,5 roku temu miałam z nią do czynienia. I bardzo mnie to cieszy ;)
Lili
Moderator
Moderator

Postprzez paulussia14 » 06 sty 2009, 18:41

Bardzo fajnie się tańczy sambę chodź również nie miałam aż tak strasznie wiele z nią do czynienia
paulussia14
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez Alhana » 06 sty 2009, 20:40

paulussia14 napisał(a):Bardzo fajnie się tańczy sambę chodź również nie miałam aż tak strasznie wiele z nią do czynienia

Palussia ale tutaj piszemy o salsie, a nie sambie... ;-)
Uciec daleko i uczyć się tańca...
To moje marzenie <3

http://big-size-crew.bloog.pl/
Alhana
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez paulussia14 » 07 sty 2009, 09:07

heh no Alhana masz rację źle przeczytałam :mrgreen: ;-)
paulussia14
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez gagatka133 » 07 sty 2009, 14:47

Mi salsa bardzo się podoba jest to naprawdę fajny taniec choć niestety nigdy go nie tańczyłam. Chciałabym się go nauczyć. Może kiedyś... :mrgreen: :mrgreen:
,,Taniec to muzyka dla oczu, w tańcu jesteś tym kim chcesz być"
gagatka133
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez LatinoDanceStar » 11 sty 2009, 21:16

Ja też ostatnio zakochałam się w Salsie po przedsylwestrowych zajęciach gdzie moją grupę dołączono do grupy Latino i po prostu bawiłam się świetnie. Miałam okazję nauczyć się Salsy kubańskiej i po prostu rzuciła na mnie urok. Bo mieliśmy bardzo fajnego trenera, który wymyslił nam tak piękne kroki składając się z wielu obrotów partnerek i wspólnych z partnerem z rękami do góry. Całe to przedsięwzięcie odbywało się po kole ze względu na 100% frekwencję tancerzy z mojej i salsowej grupy. Dosłownie sala była wypełniona po brzegi i o mało nie popękała w szfach. A jak do całego układu doszła jeszcze zmiana partnera, to już po prostu była masakra. A do tego jeszcze instruktor wpadł na pomysł, że będzie dość często zmieniał kolejność kroków i naszym zadaniem będzie się w tym wszystkim nie pogubić, a było ich sporo. Po prostu miałam wrażenie że w takim mega szybkim tempie się pozabijamy na tym śliskim parkiecie. Ale się obyło bez upadku. A zabawa była przednia. A ja czułam się jak na latynowskim balu sylwestrowym mimo, że były to tylko przedbiegi sylwestra. I po tej tanecznej jeździe coraz poważniej myślę o zapisaniu się gdzieś, gdzie uczą tylko salsy. Bo zrozumiałam, że warto nauczyć się tego cudownego tańca. Pozdraiam.
*Dancing*Queen*
LatinoDanceStar
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez WorekMarzen » 17 sty 2009, 22:04

Baaaaardzo mi się salsa podobała.
Nie tańczyłam, bo zajmuję się innym stylem, ale mi się b. podoba! :-P
------
WorekMarzen
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez Iwona » 28 sty 2009, 12:50

witam wszystkich przy powitaniu chcialabym się pochwalić że tańczylam Salsę i zdobylam drugie miejsce. To jest super taniec

[ Dodano: 2009-01-28, 12:52 ]
Byl to konkurs tańca zorganizowany na dzień dziecka w mojej szkole
taniec to moje życie
Iwona
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez WorekMarzen » 28 sty 2009, 14:15

No to gratulujemy Ci bardzo.;)
------
WorekMarzen
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez gagatka133 » 28 sty 2009, 19:06

No właśnie gratulujemy :->
,,Taniec to muzyka dla oczu, w tańcu jesteś tym kim chcesz być"
gagatka133
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez Iwona » 04 lut 2009, 21:38

dzięki. Dzisiaj puścilam sobie muzyke kubańską i zaczęlam tańczyć mojego chlopaka zatkalo i zaczal tańczyć ze mną bylo super. A co tam u Was? :lol:
taniec to moje życie
Iwona
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez LatinoDanceStar » 07 lut 2009, 21:37

Witaj Iwonko. Ja podobne wrażenie wywarłam na moim instruktorze tańca. Ćwiczyłam sobie z partnerem rumbę-mój ulubiony taniec i wiesz co? Nie uwierzysz. Instruktor jak zobaczył moje i partnera postępy w tym tańcu, to momentalnie poprosił mnie i partnera, żebyśmy na początku zajęć zatańczyli mu solówkę, bo mówił, że nie pamięta układu jaki nam podał. Więc ja i partner bez namysłu podjęliśmy się tego zadania, bo czuliśmy, że poradzimy sobie. Więc gdy zaczęliśmy tańczyć układzik od początku do końca, to jak skończyliśmy szczęśliwi, że nam wyszło, to naokoło widzieliśmy tylko opadnięte szczęki znajomych z grupy w patrzonych w nas jak w obraz i instruktora, któremu z wrażenia nie chciało się nam bić brawo. Jedynie na co go było stać, to na pokazanie nam ręką <OK> i łaskawie powiedzieć tylko "To Było Świetne" i cisza. Dopiero grupa nagrodziła nasz występ gromkimi brawami.
*Dancing*Queen*
LatinoDanceStar
V.I.P.
V.I.P.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Salsa