• Reklama

Salsoteki

O Salsie

Moderator: Lili

Postprzez LatinoDanceStar » 07 mar 2009, 15:10

Niema sprawy drogie dziewczyny. Napewno otworzą u Was coś takiego, bo teraz ostatnio salsoteki są na czasie. U mnie też długo, długo nic nie było, a tu proszę, takie zaskoczenie. Wiecie co wczoraj byłam z moim tanecznym partnerem na dwugodzinnej tanecznej imprezie. Co prawda nie była to salsoteka tylko zajęcia praktyczne na których były 4-y pary z mojej grupy "Hobby", a reszta to ogólnie ze szkoły tańca z różnych grup i powiem Wam, że impreza była przednia. Była to dyskoteka przepełniona latynowską muzyką taneczną (czyli coś podobne do salsoteki) z domieszką tańca standardowego. Normalnie tak ten taniec nas wciągnął, że przez 2h non stop tańczyliśmy bez nawet maleńkiej przerwy za wyjątkiem wyjścia do łazienki. Nawet nie piliśmy nic, bo po prostu nam się nie chciało przerywać tańca. Także wytańczyłam się do upadłego powtarzając sobie zupełnie na luzie układy taneczne z zajęć. Także teraz mam zajęcia z tańca 3x w tygodniu i jest super. Pozdrówka.
*Dancing*Queen*
LatinoDanceStar
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez gagatka133 » 12 mar 2009, 20:06

Och...
ile ja bbym dała żeby mieć zajęcia 3x w tygodniu...;((
,,Taniec to muzyka dla oczu, w tańcu jesteś tym kim chcesz być"
gagatka133
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez LatinoDanceStar » 12 mar 2009, 21:28

Och...
ile ja bbym dała żeby mieć zajęcia 3x w tygodniu...;((

gagatka133 Nie przejmuj się, ja też ubolewałam, że tańczę tylko 2x w tygodniu po 1h zegarowej, co dla mnie było nader mało, bo co się nauczyłam, to w przyszłym tygodniu zapominałam całych układów, bo były one nie przetańczone i moja grupa też bardzo marudziła dzień w dzień właścicielowi, żeby coś z tym zrobił, bo tak się nie da. No i nasze marudzenie się opłaciło, bo teraz mam więcej zajęć Poniedziałek 1h, Środa 1h, no i Piątek 2h i tak jest najlepiej. Czyli ogólnie rzecz biorąc to w sumie mam 4h zajęć tygodniowo, także sporo tego i bardzo dobrze. Przynajmniej można poćwiczyć i to tak na fes i poprawę w zapamiętywaniu układów zauważyłam również.
*Dancing*Queen*
LatinoDanceStar
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez gagatka133 » 13 mar 2009, 20:20

To może i my pogadamy z trenerami...;)))
gagatka133
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez WorekMarzen » 13 mar 2009, 21:21

hmm. powodzenia gagatko ;*********

Z tego co wyczytałam w necie, na Salsotekach są też konkursy jakieś tam z Salsy.. ii nauka tego właśnie tańca :mrgreen:
------
WorekMarzen
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez gagatka133 » 14 mar 2009, 17:12

hmm. powodzenia gagatko ;*********

dziękuję;**
gagatka133
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez Iwona » 19 mar 2009, 12:18

no jabym też chętnie wybrała sie na salsoletkę ale u mnie to raczej nie mżliwe

[ Dodano: 2009-03-19, 12:19 ]
nie możliwe
taniec to moje życie
Iwona
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez LatinoDanceStar » 21 mar 2009, 20:10

gagatka133 masz rację, może spróbuj z grupą pogadać z trenerem, może się uda. Ostatnio jak byłam na practisach w piątek, to była nauka salsy. Oj, fajny taniec. A konkursów może nie było, ale jak moja grupa pojawia się na parkiecie, to Ci co dopiero zaczynają tańczyć, zaraz zmywają się z parkietu i robią nam miejsce. Co prawda nie musieli by, bo sala jest duża i wszyscy byśmy się pomieścili, ale oni nie. Także powiem Wam, że jest to uczucie jakby faktycznie był jakiś konkurs, na którym rządzi grupa Hobby czyli ja i reszta znajomych po fachu.
*Dancing*Queen*
LatinoDanceStar
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez Alhana » 21 mar 2009, 21:08

Szczerze powiem, że nie rozumiem ich zachowania.
Co z tego, że zaczynają tańczyć lepsi od nich...:D
Mi to osobiście nie robi różnicy bo chociażby dzisiaj zostałam na chwilę na grupę zaawansowaną z naszego klubu TT i wcale nie czułam się gorsza czy coś w tym rodzaju...;] Wręcz przeciwnie - instruktor kazał iść Im do przodu, a nam za nich, aby moglibyśmy się przypatrzeć dokładniej, wbić się dobrze w rytm i ogólnie, żeby było raźniej, iż tańczyliśmy po raz pierwszy sambę...:)

Także jak już powiedziałam - nie rozumiem ich 'uciekania' z parkietu...;]

A salsa fakt, bardzo fajne wrażenie sprawia...;] Ale niestety tyle co ja się salsy uczyłam to kropla w morzu bo zaledwie tylko kroki do tyłu i do przodu i obrót...xD Mam nadzieję, że keidyś będę miała okazję troszkę lepiej się z nią zapoznać...;)

A tak w ogóle czy nie sądzicie, że zainteresowanie salsą jest jakieś takie... DUŻE? Z tego co mi wiadomo, że sporo osób się do tego tańca garnie...;]
Uciec daleko i uczyć się tańca...
To moje marzenie <3

http://big-size-crew.bloog.pl/
Alhana
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez LatinoDanceStar » 22 mar 2009, 19:26

Alhana po prostu mówiąc "uciekali z parkietu" miałam na myśli to, że chcieli podpatrzeć nasz układzik, żeby go kiedyś wstawić do swoich uproszczonych układów tanecznych jakie mają dotychczas. Po prostu uczyli się patrząc na występy grupy hobby czyli mojej. A wiesz, też uważam, że Salsa ma coś w sobie, że tancerze i wogóle ludzie się tak do niej garną. Dla mnie to jest naprawdę bardzo magiczny taniec i też mam nadzieję kiedyś nauczyć się czegoś więcej z tego tańca. A znając moją grupę, to myślę, że na zajęciach zostanie ona wprowadzona. Bo póki co, to mam z nią styczność tylko na salsotece. I póki co to niewiele narazie umiem.
*Dancing*Queen*
LatinoDanceStar
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez Alhana » 23 mar 2009, 19:27

LatinoDanceStar napisał(a):Alhana po prostu mówiąc "uciekali z parkietu" miałam na myśli to, że chcieli podpatrzeć nasz układzik, żeby go kiedyś wstawić do swoich uproszczonych układów tanecznych jakie mają dotychczas. Po prostu uczyli się patrząc na występy grupy hobby czyli mojej. A wiesz, też uważam, że Salsa ma coś w sobie, że tancerze i wogóle ludzie się tak do niej garną. Dla mnie to jest naprawdę bardzo magiczny taniec i też mam nadzieję kiedyś nauczyć się czegoś więcej z tego tańca. A znając moją grupę, to myślę, że na zajęciach zostanie ona wprowadzona. Bo póki co, to mam z nią styczność tylko na salsotece. I póki co to niewiele narazie umiem.

Rozumiem...;)
Opacznie zrozumiałam Twoją wypowiedź...^^
Uciec daleko i uczyć się tańca...
To moje marzenie <3

http://big-size-crew.bloog.pl/
Alhana
V.I.P.
V.I.P.

Re: Salsoteki

Postprzez basiacuba » 07 maja 2009, 13:31

proponuje odwiedzić Poznań i Club o nazwie Cuba Libre:) muzyka Latino wspaniała zabawa taniec salsa bachata reggaton:)warto
basiacuba
User
User

Salsoteki

Postprzez Lili » 10 maja 2009, 17:57

Poznań! Ha! Masz to jak w banku ;)
Motto partnerki? 'Iść - nie uciekać, być - nie blokować' ;)
Lili
Moderator
Moderator

Salsoteki

Postprzez kromka » 10 maja 2009, 18:28

To jak coś to napisz jak było ;)
Tancerzem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce ;)
kromka
Administrator
Administrator

Salsoteki

Postprzez Iwona » 18 maja 2009, 09:59

czy moglabym prosić o tytuly fajnych filmów :?: ;-)

A co mają salsoteki do filmów? Zły temat, zły dział. Jeśli chodzi o filmy taneczne, zapraszam tutaj: viewforum.php?f=18 A jeśli o filmy niezwiązane z tematyką forum, tutaj: viewforum.php?f=13 Za spam są warny, jeśli to się powtórzy - wstawię. Lili
taniec to moje życie
Iwona
V.I.P.
V.I.P.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Salsa