• Reklama

Sny

Wszystko co nie związane z główną kategorią forum

Moderator: Lili

Sny

Postprzez tanciorka » 30 kwi 2010, 15:01

Jak często snicie? i o czym? :-)
Macie sny realistyczne czy bardziej taki, których póxniej wogóle nie da się opisac?
U mnie przeważają te drugie i snią mi sie codziennie! zresztą lubię to :-P
Słyszałam tez kiedyś ze ktos miał czarno-białe sny i ciezko było mi w to uwoerzyc, zreszta nadal nie wierze :lol: spotkaliscie sie kidys z czyms takim? :?:
"dance me to the end of love" :)
tanciorka
User
User

Sny

Postprzez kromka » 30 kwi 2010, 15:48

Teoretycznie to każdy ma po kilka snów każdej nocy, tylko nie wszystkie pamiętamy. Są specjalne techniki zapamiętywania snów oraz nawet na kierowanie nimi. Kiedyś trochę o tym czytałem i nawet umiem zapamiętać każdej nocy sen jak chce ;D Mimo tego nie chciało mi się dalej czytać także na tym się skończyło :D
A tak ogólnie to rzadko pamiętam sny.

Co do snów czarno-białych to nigdy takich nie miałem, ale myślę, że są one możliwe.
Tancerzem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce ;)
kromka
Administrator
Administrator

Sny

Postprzez lola2009 » 30 kwi 2010, 21:25

ja nigdy nie pamiętam co mi się sniło. raz tylko jakiś czas temu miałam tak, że codziennie przez ok 2 tyg pamietalam każdy jeden sen, nie wiem czym to było spowodowane, bo poźniej się skonczyło i dalej nigdy nie wiem o czym śnie ;) chociaż w sumie dobrze, bo zawsze to jakies takie popaprane głupoty są.. ;D

z tego co udaje mi sie zapamietywac wiem, ze moje sny sa okropnie meczace heh, np. we wtorek przed egzaminem gimnazjalnym z 4 razy w ciagu nocy snilo mi sie , że zaspalam ;p

albo mam jeszcze takie akcje nad ranem często: śni mi sie , że budzik dzwoni , ja wstaje , ubieram sie pakuje do szkoly, zajmuje mi to wszystko duzo czasu, jem sniadanie strasznie mozolnie, myje sie, juz mam wychodzic z domu, wszystko oczywiscie na takim męczącym slow motion...
po czym budzik dzwoni na serio i okazuje sie ze leze w lózku i musze zaczynac od poczatku. boże, jak mnie to wkurza czasami haha :D calkowita demotywacja na dzień dobry..;)
Obrazek
Zostawcie podpis!
lola2009
V.I.P.
V.I.P.

Sny

Postprzez La.Rosa.Negra » 01 maja 2010, 01:02

Nie śnię co noc tak wyraziście, żebym zapamiętała, ale czasem coś pamiętam i z ciekawości sprawdzam znaczenie - o dziwo dużo znajduję w nich trafnych odniesień do życia.
Ostatnio śniło mi się coś takiego: wracam z kolegą i koleżanką z treningu tańca (nowoczesnego), jest ciemna noc, ani żywego ducha na ulicy. W pewnej chwili odwracam na chwilę głowę, później patrzę, a ich nie ma. Skonsternowana lekko zaglądam za róg kamienicy, a oni na jakimś pustym, rozkopanym placu tańczą salsę...
Podobno ,,nocna muzyka" znaczy, że jestem zakochana, a widzieć czyjś taniec, że będę musiała wybierać między dwojgiem ludzi. Cóż, nie ukrywam - jest coś na rzeczy :->
Duże dziewczynki nie płaczą...
La.Rosa.Negra
Moderator
Moderator

Sny

Postprzez Alhana » 01 maja 2010, 19:22

Ja śnię różnie.
Czasami śnię o czymś strasznym, i budząc się zaczynam rozpaczliwie płakać.
A czasami bywa, że śni mi się coś bardzo fajnego - wtedy budząc się marzę aby to było prawdziwe.
Zdarzają mi się nawet (rzadko, bo rzadko) sny prorocze. Co prawda, są to głupie sytuacje, ale potem się spełniają.

... sny bywają dziwne.
Uciec daleko i uczyć się tańca...
To moje marzenie <3

http://big-size-crew.bloog.pl/
Alhana
V.I.P.
V.I.P.

Sny

Postprzez gagatka133 » 02 maja 2010, 10:01

Co to czarno białego snu to miałam chyba kiedyś taki ale nie pamiętam co tam było. Ostatnio mi się śniła trzecia wojna światowa ale to było strasznie dziwne...albo wycieczka na którą niedługo pojadę i śniło mi się, że zapomniałam paszportu, ładowarki, szczoteczki do zębów;d
Ogólnie to śni mi się coś codziennie ale nie zawsze pamiętam. A wiecie, że sen trwa tylko 4 minuty całego snu?? Jak śpimy całą noc to tylko początek nocy coś nam się śni a potem juz nie mamy snu:)
,,Taniec to muzyka dla oczu, w tańcu jesteś tym kim chcesz być"
gagatka133
V.I.P.
V.I.P.

Sny

Postprzez hiphophooray » 18 maja 2010, 20:28

Ja i moje sny xD Śnią mi się często i w wielu przypadkach dotyczą moich marzeń.. Te marzenia się spełniają w nich i to mi daje jeszcze większą motywację do przeistoczenia tych snów ze spełnionymi marzeniami do rzeczywistości. To daje taką siłę życiową. : ) Czarno-Białe sny.. uważam, że mogą takie istnieć.
Ja chce być tam gdzie ty!
Tam gdzie niebo lekko dotyka wody
Usunę z pod nóg kłody, pokonam przeszkody
Będziemy tylko ja i ty ...
hiphophooray
V.I.P.
V.I.P.

Sny

Postprzez Lili » 07 cze 2010, 19:31

jasne, że mogą.
kromka, o świadomym śnie mówisz? ;) też o tym czytałam, ale nie miałam cierpliwości, żeby nad sobą poćwiczyć.
a co myślicie o snach, które spełniają się w rzeczywistości? zbieg okoliczności? a może nie?

dodane: aha, a sny najłatwiej zapamiętać kiedy coś nas obudzi gdy jesteśmy w fazie marzeń sennych. dlatego czasem pamiętamy bardzo wyraźnie co nam się śniło nad ranem, chwilę po dzwonku budzika :)
Motto partnerki? 'Iść - nie uciekać, być - nie blokować' ;)
Lili
Moderator
Moderator

Sny

Postprzez kromka » 07 cze 2010, 20:57

Lili napisał(a):kromka, o świadomym śnie mówisz? ;) też o tym czytałam, ale nie miałam cierpliwości, żeby nad sobą poćwiczyć.

Dokładnie :D Tez nie miałem do tego cierpliwości xD
Lili napisał(a):a co myślicie o snach, które spełniają się w rzeczywistości? zbieg okoliczności? a może nie?

wg. mnie w 100% zbieg okoliczności.
kromka
Administrator
Administrator

Sny

Postprzez gagatka133 » 09 cze 2010, 11:46

A może chodzi o deja vu??
gagatka133
V.I.P.
V.I.P.

Sny

Postprzez kromka » 09 cze 2010, 16:25

Nie to całkiem coś innego
Świadomy sen (ang. Lucid Dream, w skrócie LD) – sen, w którym śniący zdaje sobie sprawę, że śni. Dlatego klarowność myślenia, dostęp do wspomnień z jawy oraz świadomy wpływ na treść snu mogą być kontrolowane (aczkolwiek na różne sposoby – zależy to od poziomu zaawansowania osoby śniącej). Inne nazwy na świadomy sen to: sen jasny, sen przejrzysty, sen wiedzy.
Źródło: Ciocia wiki ;D
kromka
Administrator
Administrator

Sny

Postprzez gagatka133 » 10 cze 2010, 17:26

Ale mi chodzi o sny które się spełniają;d
gagatka133
V.I.P.
V.I.P.

Sny

Postprzez La.Rosa.Negra » 11 cze 2010, 01:59

Tak jeszcze nawiązując do postu Kromki - kiedyś miałam świadomy sen! Tzn. śniło mi się coś dziwnego, jakieś zagrożenie i w połowie sytuacji zorientowałam się, że przecież śpię, a mimo to obraz się nie rozmył. Wstałam więc i zaczęłam iść przed siebie, prosto na nadjeżdżający czołg - w tym momencie się obudziłam.
Dziwne uczucie, ale fajne ;-)
Duże dziewczynki nie płaczą...
La.Rosa.Negra
Moderator
Moderator

Sny

Postprzez hiphophooray » 13 paź 2010, 02:06

Ja na przykład miałam taki sen, że byłam gdzieś w wodzie. I nagle jakiś chłopak wziął ośmiornicę blee, i chciał rzucić ją mi w twarz. I kiedy ta ośmiornica leciała, nagle poderwałam się i sen się skończył. Tak jak na filmach.. Śpisz, śpisz i nagle głowę podnosisz... Dziwne wiem. :D
Ja chce być tam gdzie ty!
Tam gdzie niebo lekko dotyka wody
Usunę z pod nóg kłody, pokonam przeszkody
Będziemy tylko ja i ty ...
hiphophooray
V.I.P.
V.I.P.

Sny

Postprzez jarek13 » 16 kwi 2011, 10:41

Czy to prawda, że jeśli śni się dziecko to oznacza jakieś nieszczęście lub stratę. Macie może jakieś doświadczenia w tym względzie?
jarek13
User
User

Następna strona

Powrót do Hyde park