• Reklama

Sposoby na śliski parkiet

Dyskusję o Tańcu Towarzyskim

Moderator: Lili

Postprzez kromka » 23 maja 2009, 19:48

Co do upadków to w mojej karierze tanecznej zdarzył mi się tylko jeden :D Nic mi się nie stało na szczęście ;) Ale gdyby nie ja to moja partnerka już by kilka razy "zaliczyła glebę " xD
Tancerzem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce ;)
kromka
Administrator
Administrator

Reklama

Postprzez Alhana » 24 maja 2009, 16:49

Co do upadków to w mojej karierze tanecznej zdarzył mi się tylko jeden :D Nic mi się nie stało na szczęście ;) Ale gdyby nie ja to moja partnerka już by kilka razy "zaliczyła glebę " xD

No wiesz co?
To partner powinien asekurować partnerkę a nie na odwrót... :lol:

A co to był za wypadek konkretnie? :-P
Uciec daleko i uczyć się tańca...
To moje marzenie <3

http://big-size-crew.bloog.pl/
Alhana
V.I.P.
V.I.P.

Re: Sposoby na śliski parkiet

Postprzez kromka » 24 maja 2009, 17:22

Alhana napisał(a):

No wiesz co?
To partner powinien asekurować partnerkę a nie na odwrót... :lol:

A co to był za wypadek konkretnie? :-P

Chyba źle zrozumiałaś moją wypowiedź ;D Napisałem, że gdyby nie je to moja partnerka już by kilka razy leżała na ziemi :D
kromka
Administrator
Administrator

Postprzez Alhana » 24 maja 2009, 17:25

Chyba źle zrozumiałaś moją wypowiedź ;D Napisałem, że gdyby nie je to moja partnerka już by kilka razy leżała na ziemi :D

Proszę o wybaczenie mojego rozkojarzenia... :oops:
:lol:
To moje marzenie <3

Alhana
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez kaja » 25 maja 2009, 18:57

Proszę o pomoc!!
jakbyście mogli mi wysłać filmiki z krokami do cha chy i samby bo układam solówkę i szukam jakiś fajnych kroków do uatrakcyjnienia ich. nie muszą być bardzo zaawansowane:) z góry dziękuje:*:) mój mail megulka@o2.pl :-D
kaja
User
User

Postprzez lola2009 » 25 maja 2009, 19:51

poszukaj sobie na youtubie ^^ tam jest duzo rzeczy ciekawych
Obrazek
Zostawcie podpis!
lola2009
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez kaja » 25 maja 2009, 20:33

noo szukałam jako tako to już wygląda... ale z sambą jest najgorzej, niestety. Nie wiem dlaczego....
kaja
User
User

Postprzez kromka » 25 maja 2009, 21:10

To nie jest odpowiedni temat!!! Jak chcesz aby Ci pomóc to załóż nowy temat;)
kromka
Administrator
Administrator

Postprzez LatinoDanceStar » 27 maja 2009, 17:08

Alhana, ja też kiedyś bym się o mało nie zabiła, ale paradoks, bo nie na parkiecie podczas tańczenia różnych poślizgowych figur, tylko na prostej drodze na zwykłych, prostych schodach i mając buty na płaskim obcasie. Dosłownie było mi wtedy tak głupio, że chyba spaliłam niezłą cegłę. Całe szczeście, że byłam sama, a w pobliżu nie było znajomych z grupy tanecznej, bo pewnie mieliby ze mnie niezłą polewkę. Po prostu wychodziłam sobie z zajęć i na płaściuteńkich schodach jakoś źle stanęłam, czy noga mi ujechała i zaliczyłam niezłą glebę, co skończyło się tym, że wylądowałam w szynie gipsowej i byłam unieruchomiona przez 4-y tygodnie i w domu chciało mnie rozerwać, bo nigdzie nie wolno było mi wychodzić. A Ty w jaki sposób byś się prawie zabiła? Powiesz mi tak na uszko? Obiecuję, że pary nikomu nie puszczę bez Twojej na to zgody. Ale nie nalegam. Jak chcesz to powiedz.
*Dancing*Queen*
LatinoDanceStar
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez Alhana » 27 maja 2009, 19:26

Alhana, ja też kiedyś bym się o mało nie zabiła, ale paradoks, bo nie na parkiecie podczas tańczenia różnych poślizgowych figur, tylko na prostej drodze na zwykłych, prostych schodach i mając buty na płaskim obcasie. Dosłownie było mi wtedy tak głupio, że chyba spaliłam niezłą cegłę. Całe szczeście, że byłam sama, a w pobliżu nie było znajomych z grupy tanecznej, bo pewnie mieliby ze mnie niezłą polewkę. Po prostu wychodziłam sobie z zajęć i na płaściuteńkich schodach jakoś źle stanęłam, czy noga mi ujechała i zaliczyłam niezłą glebę, co skończyło się tym, że wylądowałam w szynie gipsowej i byłam unieruchomiona przez 4-y tygodnie i w domu chciało mnie rozerwać, bo nigdzie nie wolno było mi wychodzić. A Ty w jaki sposób byś się prawie zabiła? Powiesz mi tak na uszko? Obiecuję, że pary nikomu nie puszczę bez Twojej na to zgody. Ale nie nalegam. Jak chcesz to powiedz.

Nie rozumiem czemu niby mieli by się z Ciebie śmiać - kto się raz za czas nie potknie?
Szczerze, to nigdy nie miałam nic złamanego, nie miałam również jakiś krytycznych upadków... A nawet jak bym miała tego nie zatajała tylko zwyczajnie napisała... :-| :lol:

No, kiedy byłam malutka to robiłam sobie głowę... :mrgreen:
To moje marzenie <3

Alhana
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez LatinoDanceStar » 30 maja 2009, 18:57

Alhano dziękuję za te Twoje kciuki, bo wiesz, opłaciło się. Musiałaś je mocno trzymać, bo środa i taniec poszedł mi naprawdę super i partnerowi też. Co prawda poznaliśmy nowy układzik do passo z resztą nie łatwy i myslałam, że będzie totalna kapa, a tu poszło nam rewelacyjnie. Raz jeszcze stokrotne dzięki.
*Dancing*Queen*
LatinoDanceStar
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez LatinoDanceStar » 30 maja 2009, 19:02

Alhano, to fatalnie. Ja nie miałam jeszcze nigdy rozbitej głowy i całe szczęście, bo chyba to nic przyjemnego. Całe szczęście, że żyjesz.

Były 3 takie same posty - 2 usunęłam. Lili
*Dancing*Queen*
LatinoDanceStar
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez Alhana » 30 maja 2009, 22:55

A no, czy na szczęście czy też nieszczęście...
Nie mnie to oceniać... ;-)

Gratuluję i cieszę się z sukcesu... :-)
To moje marzenie <3

Alhana
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez LatinoDanceStar » 02 cze 2009, 16:01

Ja również się ucieszyłam z tego sukcesu, bo u mnie z nowymi krokami różnie bywa. Ja rozumiem, że trzeba je wyćwiczyć, ale na początku jest ciężko nie powiem. A wiecie co? W Poniedziałek znowu nasz kochany instruktorek dorzucił nam nowe kroki do tanga. Kiedy powiedział nam, że chce nam coś nowego pokazać, to już totalnie się załamaliśmy, bo jeszcze tych pierwszych kroków nie opanowaliśmy do perfekcji, a tu już nowe doszły. Bałam się, że jak zacznę tańczyć, to będzie totalna załamka, ale kiedy kilka razy nauczyciel powtórzył nam te nowe figurki, a potem kazał nam przećwiczyć to w parze, to miałam nie powiem serce w gardle, bo myślałam, że wszystko mi się pomyli. Ale kiedy zaczęliśmy próbować, najpierw tańczyłam z instruktorem, to trochę się uspokoiłam, bo jak sam stwierdził poszło mi super. Ale nie wiedziałam jak to będzie z partnerem, ale gdy raz drugi popróbowaliśmy, to nawet i pochwała była, bo nauczyciel stwierdził, że poszło nam super. Także jestem moi kochani pod wrażeniem, że udało mi się podołać tym krokom. ;-) :-) :->
*Dancing*Queen*
LatinoDanceStar
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez kromka » 02 cze 2009, 20:44

Off topic się robi!! Temat to: Sposoby na śliski parkiet
kromka
Administrator
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Taniec Towarzyski