• Reklama

Street Dance , Tańcze , Uczę , Nauczę :-D

O Hip-hopie i bboyingu

Moderator: Lili

Postprzez ScoobyDoo » 23 gru 2009, 16:14

Witam :) Nazywam się Mati. Jestem Tancerzem , z 1,5 rocznym doświadczeniem ;-)

2008 - " Snake Dance " Czestochowa.
2009 - " Egurrola Dance Studio " Warszawa.

Tańczę , Kształcę się , i Uczę Street'a :-)

Co Myślicie o tym Street Dance ?? :-P
Może ktoś z Was Tańczy ten Style.
ScoobyDoo
User
User

Reklama

Postprzez lola2009 » 23 gru 2009, 16:19

nie ma takiego stylu jak street dance. street dance to ogólna nazwa tańców takich jak hip hop , new style czy break. to tak jak bys mowil, ze taniec towarzyski to styl.

ja tancze new style i hip hop (prawdziwy hip hop, nie jukendensowy shit) i dancehall ;)
Obrazek
Zostawcie podpis!
lola2009
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez ScoobyDoo » 23 gru 2009, 16:22

Ja chodziłem przez cały Rok do Tomka Prządki na typowy - Street Dance :) Fakt były tam Elementy New Age , Trochę New Style . ale to by był Street Dance :) było " czuć " Ulicą :)
ScoobyDoo
User
User

Postprzez lola2009 » 23 gru 2009, 20:17

hahahahahahahahahahahahahahha no to stary zajebiscie hahah - gratuluje. (wlasnie cie wysmialam) ten caly prządka tak jak reszta ekipy jukendensowej nie ma pojecia o tańcu ulicznym.
"czuc" ulicą ?
ekheeem. widziales film "Rize"? ogladales kiedykolwiek filmiki z zawodów Just Debout ? tu mozna czuc ulice.
a tanczyliscie chociaz z tym waszym tomaszkiem na ulicy? robiliscie street jamy, do typowego hip hopu? czy moze zawsze na slicznie odjebanych salach tanecznych ciagneliscie rutynki do rihanny i lady gagi? płacąc jeszcze za to niezły hajs, bo u egurroli to nieźle zdzieraja...
łączyc new age z hip hopem to wlasnie tylko jukendensy potrafią.

i zeby nie bylo - nie oskarżam bezpodstawnie . widzialam pokaz wlasnie grupy prządki na turnieju eds i na podstawie tego, pisze co stwierdzam.
Obrazek
Zostawcie podpis!
lola2009
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez ScoobyDoo » 23 gru 2009, 22:02

Tylko co jest złego w tym ze ktoś eksperymentuje i coś ze sobą łączy ?? :> hmmm ?? :)

To że ktoś tańczy na fajnej i ciekawe zrobionej sali wcale nie znaczy , ze nie może wczuć sie w klimat " Ulicy " :-D

A jeżeli kogoś stać , na Egurrole m to dlaczego mam tam nie chodzić , i nie uczyć sie od profesjonalistów ?? :P A nie od jakiś " papraków " , którzy to robią , bo im się nudzi i ni z gruszki , ni z pietruszki pomyśleli że będą tańczyć :D

Każdy tańczy co lubi , jak lubi i do czego lubi ( GaGa i Rihanna , mają bardzo ciekawe Tracki do tańczenia ) :)
ScoobyDoo
User
User

Postprzez lola2009 » 23 gru 2009, 23:37

no widze ze kolejny razporywam sie z motyką na słońce...
nie dociera do ciebie ?

wbij sobie to do glowy:
nie tanczysz hip hopu.
nie nazywaj siebie osoba, ktora tanczy hip hop.
ani zaden street dance, bo new age street dancem nie jest.
wyewoluowal wlasnie w komercyjnym gownie, jakim jest ycd.
powstal gdy bogaci lansiarze probowali nasladowac ludzi z bronksu czy LA.
myslisz ze w eds ktos sie zna na hip hopie? czy , dobrze, zebys nie mial watpliwosci, na street dance'ie? jakby sie znali to nie nazwali by tak zajec opartych na new age'u. im chodzi tylko o kase.
a ycd w polsce stworzyl jakies koszmarne poglady. 75% polskich tancerzy ktorzy uwazaja ze tancza hip hop, tak naprawde machaja raczkami i nozkami we wszystkie strony , do cukierkowego popu, nie ma w tym zadnego przeslania, ani techniki, a hip hop ma wiele konkretnych, nazwanych ruchow ( np. reebok, bart simpson czy roger rabbit).
kultura uliczna to sztuka ktora plynie prosto z serca!
pewnie powiesz , ze w polsce przeciez wszyscy tancza wlasnie taki hip hop. otoz nie. ci prawdziwi hip hopowcy nie pragna za wszelka cene popularnosci. to ze nie sa rozpoznawalni , jak twoj zajebisty prządka, nei znaczy, ze sa paprakami (co to wogole za stwierdzenie?!) pozostaja wlasnie na ulicy. dlatego o nich nie slychac nigdzie (w telewizji, radiu, w bravo... ) jedyne co, to starsze babcie sie pobulwersuja troche jak jakis biboj zacznie na srodku chodnika stawac na glowie...
prawdziwych tancerzy ulicznych szukaj na ulicy lub turniejach takich jak check the flow, show your skillz, rytm ulicy (choc i tu juz zaczyna smierdziec jukendensem) , all 4 one czy wirująca strefa.

i wlasnie dobrze napisales.
"ulica" nie ulica.
bo nie znasz prawdziwej ulicznej sztuki.
Obrazek
Zostawcie podpis!
lola2009
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez Alhana » 24 gru 2009, 00:53

Widzę, że utworzyła się nam tutaj wymiana zdań...;)
Ja osobiście, nie znam się na historii i wszystkim co napisała Lola tak dobrze, jak Ona, ale chcę tutaj tylko podkreślić, że całkowicie Cię Lola w tej dyskusji popieram.

Papraków? Wiesz co? Właśnie najbardziej wartościowi tancerze nie szukają rozgłosu, liczy się dla nich to, aby przekazać wiedzę i nauczyć prawdziwego tańca i stylu. Wiesz co? Po Twoich wypowiedziach zajechało mi taką nadętą ELITĄ AMERYKAŃSKIEGO MANHATTANU...

Szkoda w ogóle dyskutować z takimi ludźmi jak Ty...
___-___"
Uciec daleko i uczyć się tańca...
To moje marzenie <3

http://big-size-crew.bloog.pl/
Alhana
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez ScoobyDoo » 24 gru 2009, 01:37

Ale Dlaczego - Komercyjne to złe ??
Dlaczego - to co w TV to złe ??
Dlaczego - ktoś kto miał Odwagę żeby się pokazać i umie tańczyć jest zły ?? :)
Dlaczego ?? :P

Dlatego że nie stoi na ulicy i nie macha " rączkami i nóżkami " , tylko uczy w Zajebistej szkole , w Gronie Zajebistych specjalistów ,i bierze za to Zajebiste pieniądze :)

Teraz przemawiam przez Ciebie tradycyjna Polska zazdrość i tyle.

Ludze którzy Brali udział w Programach Typu YCD na całym świecie , to ludzie którzy poza Talentem i Umiejętnościami ( których im nie brakowało ) mieli też osobowość , przez duże , ale to Ogromne " O " :)
ScoobyDoo
User
User

Postprzez lola2009 » 24 gru 2009, 14:01

nie.
nie mowie , że to co w TV jest złe.
to co w TV jest NIEPRAWDZIWE
a komercja, swoją droga, jest zla. bo chodzi tylko hajs, a nie o przekazanie jakiejs prawdy , jesli tylko jest najgorsza, ale przynajmniej prawdziwa.

tu nie chodzi o odwage, o zazdrosc.
tu chodzi o to, ze program taki jak ycd odbiera szersza publika niz tylko tancerze.
wiec wszystko jest "ugrzecznione" bo starsi ludzie by nie chcieli ogladac obszarpanca w za duzej koszuli i stacja by nie zarobila... przez to stalo sie to nieprawdziwe.
a kolejne pokolenie tancerzy mysli, ze to tak ma wygladac (miedzy innymi ty).
ycd stworzylo złe pojecie tanca. to juz wlasciwie nie jest taniec tylko zwykle wykonywanie ruchow.
gdyby ktos z tych prawdziwych hip hopowcow pojechal na casting do ycd, aguś i pieróg by mu powiedzieli, ze gówno umie.
dokladnie z tym samym pojedzie za granice i sie dowie, ze jest zajebisty.
taka prawda. to sa fakty, nie moje przypuszczenia.
czemu dotad z rzeszowa do ycd nie dostal sie zaden hip hopowiec? bo tanczymy tu inny hip hop i nie zalezy nam na telewizji. oczywiscie pewnie stwierdzisz, ze nic nie umiemy i zazdroscimy:)
w polsce wszystko jest beznadziejne - wiec polska scena taneczna równiez...

ps. tradycyjna w polsce jest nie tylko zazdrosc ale tez to, ze gdy sie kogos skrytykuje to zostaje o nią posądzny. nawet jak nie zazdroscisz. to juz w sumie jest nudne. probuje ludziom cos uswiadomic, a oni wyskakuja z "uspokoj sie, to tylko jest zazdrosc, nic wiecej" ... pff
Obrazek
Zostawcie podpis!
lola2009
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez ScoobyDoo » 24 gru 2009, 14:39

Ale ja wcale nie Twierdze , że w Rzeszowie nikt nie umie Tańczyć itp.
Tylko moim zdaniem , skoro nikt z od " Was " do YCD sie nie dostał , to może po prostu nie macie tego " czegoś " . Nie mówię tu o umiejętnościach , bo z tego co tu piszesz to wynika , że cała Polska nie umie tańczyć tylko wy w Rzeszowie tak :-D

Każdy tancerz z YCD , gdy wyjechał za Granicę i poszedł na Casting , do jakiejś innej edycji pewnie zrobił by taką samą robotę ( dobra robotę ) . Bo nie oszukujmy się , tam idą ludzie którzy tańczą , po 8-9 lat. ( no wyjątek Simba , Piotrowski i Bryzga ). Co by teraz Ania , nie Aguś :D o nich powiedziała to nie wiem , ale według Weroniki M-P :D mieli właśnie tą osobowość :) a ona głowie w tym programie odpowiadała za stronę wizualna.

A i skoro w Polsce jest Ci tak źle , i Tak nie dobrze , to wyjedź i bądź za granicą Dobra i Szanowaną tancerka :) Myślę , że nikt Cię tu na Siłę nie trzyma :P
ScoobyDoo
User
User

Postprzez Alhana » 24 gru 2009, 15:44

Nigdy nie spotkałam na tym forum kogoś o tak ciasnych i ograniczonych poglądach jak Ty. Wiem, że na forum publicznym nie wolno obrażać innych użytkowników, bo w przeciwnym razie określiłabym Cię po prostu bufonem. Polecam sprawdzić synonimy tego określenia.

Poza tym, wydaje mi się, że "Aguś" odnosiło się do Augustina Egurrolli...^^"
Uciec daleko i uczyć się tańca...
To moje marzenie <3

http://big-size-crew.bloog.pl/
Alhana
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez lola2009 » 24 gru 2009, 20:47

no ku*wa nie moge. jakbys uwazniej czytal co pisze, to bys nie pieprzyl, ze uwazam że tylko rzeszów umie tanczyc. po raz kolejny powtarzam, ze prawdziwych hip hopowcow wydaje sie ze nie ma, ale to tylko pozory. wbijasz na uliczne zawody i sie okazuje , ze takich ludzi jest w ch*j duzo, tylko ich nie ciagnie do ycd. probke ulicznego stylu daje w ycd tylko top toys, choc i to nei do konca. ciesze sie ze jadzia przynajmniej poruszala ten temat na antenie.
i zakladasz, ze nas nie ciagnie do telewizji, bo nie mamy tego czegos...

pff.
dobra, sprobuje inaczej:

proste porownanie: a ty, jesli zajebiscie kochasz cukierki czekoladowe o nazwie XYZ, to pojdziesz do popularnego na całą polske sklepu, w ktorym sprzedaja za przeproszeniem gówno zawiniete w trzy razy piękniej zapakowany papierek, ale pod tą samą nazwa XYZ? wyglada ladniej, po odpakowaniu również jest brązowe, jak orginalny cukierek, ale jednak smakuje inaczej, prawda?
ale jesli nie wiesz, ze orginal jest lepszy, to uparcie twierdzisz, ze to gówno jest najlepsze...

widze, ze tu sobie nei ma co nerwow psuc, bo ty i tak cieszysz miche i dalej trwasz w swoich ograniczonych poglądach. wiedz tylko, ze źle rozumujesz z tego co ja ci pisze.. (a moze specjalnie nie chcesz przyjąc do wiadomosci, że jukendens ssie? albo robisz mi na złość i masz radoche..)
koncze dyskusje z toba, z żalem, że mimo prób, cie nie nawrocilam.

P.S.
//Obrazek usunięty
Obrazek
Zostawcie podpis!
lola2009
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez kromka » 26 gru 2009, 01:33

Ludzie spokojniej trochę. Lola usuwam Twój obrazek bo to już podchodzi pod obrazę innych użytkowników. Rozumiem Cię ale regulamin to regulamin.
Tancerzem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce ;)
kromka
Administrator
Administrator

Postprzez lola2009 » 26 gru 2009, 19:01

nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.!!!!!!! :D
tylko nie obrazek!

hahahahahaha.
kromcia, ale my sobie tylko poglady wymieniamy, ne?
o to cho w forach ;p

mimo, ze pewnie wyszlam teraz na jakąś tempą agresorke ze wscieklizną, wbrew pozorom nic do scoobiego nie mam ;p tylko staram sie go uswiadomic :D ale no dobra, nic na sile, mysl sobie co chcesz. wyciagam symboliczna reke na zgode :D hah
Obrazek
Zostawcie podpis!
lola2009
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez gagatka133 » 28 gru 2009, 17:39

ale tak szczerze powiem, że na tym forum pierwszy raz była taka dyskusja chyba:))
,,Taniec to muzyka dla oczu, w tańcu jesteś tym kim chcesz być"
gagatka133
V.I.P.
V.I.P.

Następna strona

Powrót do Breakdance i Hip-Hop