• Reklama

tancerka???

Wszystko co związane z tańcem

Moderator: Lili

tancerka???

Postprzez eska » 03 lut 2010, 18:03

Mam problem i czekam na wasze rady
Bardzo kocham taniec i chiałabym iść na jakieś studia/studium taneczne jednak boje się poiwedzieć o tym moim rodzicom wcześniej planowałam że pójde na germanistyke ale jednak taniec mnie bardziej pociąga(chociaż tremuje od 5 lat dopiero) i chciałabym się w tym kierunku rozwijać. Nie wiem co powinnam zrobić czy iść na taniec czy według oczekiwań rodziców na germanistyke. czekam na porade
eska
User
User

Reklama

tancerka???

Postprzez kromka » 03 lut 2010, 20:18

Jedyne co Ci mogę poradzić to to abyś kierowała się swoimi zainteresowaniami. Myślę, że jeżeli bardziej Cię pociąga taniec (i chyba nie jest to "słomiany zapał" biorąc pod uwagę, że trenujesz od 5 lat) to w tym kierunku powinnaś się rozwijać.
Co do rodziców. Jeżeli myślisz o studiach to zakładam że jesteś w 3 klasie liceum lub 4 technikum, więc jesteś już pełnoletnia i możesz o sobie decydować. Myślę, że jeżeli spokojnie porozmawiasz z rodzicami i im wytłumaczysz, że taniec to jest to czym chcesz się zajmować w życiu i że z tego można całkiem dobrze żyć to zrozumieją i nie będą Ci robić jakiś kłopotów.
Tancerzem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce ;)
kromka
Administrator
Administrator

tancerka???

Postprzez Alhana » 03 lut 2010, 21:56

Hm. Rozumiem Cię doskonale.
Ja mam jedno podstawowe pytanie...
Czy posiadasz wystarczającą wiedzę aby zdać maturę z historii tańca?
Widziałam kiedyś takie matury iii... naprawdę. Ciężko by Ci było te wiadomości sobie przyswoić nie uczęszczając w latach wcześniejszych do szkoły baletowej... Bo takowa matura zdaje się jest chyba konieczna - choć nie mam pewności 100%. Ja popieram w zupełności - Twój doświadczenie raczej świadczy o tym, że to nie pomysł wyssany z palca, także trzymam kciuki! ;]
Uciec daleko i uczyć się tańca...
To moje marzenie <3

http://big-size-crew.bloog.pl/
Alhana
V.I.P.
V.I.P.

tancerka???

Postprzez Lili » 03 lut 2010, 22:03

jakieś studia/studium o słaby temat do rozmowy z rodzicami. Moim zdaniem powinnaś najpierw porządnie wybrać konkretną szkołę, dowiedzieć się o niej wszystkiego (między innymi czy potrzebna jest matura z WOT-u) a dopiero potem zabierać się do konwersacji. Ze spokojem przedstaw wszystkie argumenty, napomknij też ile zarabiają DOBRZY tancerze (a nie mało :D) no i...

to Twoje życie! Spełniaj własne marzenia. Trzymam kciuki :)
Motto partnerki? 'Iść - nie uciekać, być - nie blokować' ;)
Lili
Moderator
Moderator

tancerka???

Postprzez gagatka133 » 04 lut 2010, 14:47

Zgadzam się z przedmówcami, myślę, że naprawdę warto iść na tez studia niż potem masz żałować, że tam nie poszłaś. Myślę, że jak na spokojnie pogadasz z rodzicami bez kłótni do zrozumieją twoją decyzję.
I tak jak reszta trzymam kciuki i powodzenia życzę :->
,,Taniec to muzyka dla oczu, w tańcu jesteś tym kim chcesz być"
gagatka133
V.I.P.
V.I.P.

tancerka???

Postprzez martynaella » 02 sie 2010, 22:12

pokaż im jak tańczysz, bo skoro chcesz iść na studia taneczne, to jestem pewna, że idzie ci to całkiem nieźle, a jak ich oczarujesz, to jestem pewna, że się zgodzą :)

http://www.youtube.com/watch?v=FA6KfH9Ufcw

a to tak na inny temat :) obejrzyjcie jeśli możecie :)

pozdrawiam!
martynaella
User
User

Powrót do Ogólnie o tańcu