• Reklama

Taniec - dwa lata przerwy. Mam pytanie

O Hip-hopie i bboyingu

Moderator: Lili

Postprzez Kasia » 25 lis 2010, 02:28

Witam! Mam obecnie prawie 21 lat, chciałabym po dwuletniej przerwie znowu tańczyć. Tańczyć zaczęłam kiedy miałam 13 lat, wcześniej trenowałam akrobatykę i w ogóle byłam wysportowana. Taniec był dla mnie cenniejszy od szkoły, czego ludzie nie rozumieli chyba, ale rodzice nie utrudniali mi rozwijania tej pasji. Teraz studiuję i trochę mi zaczęło brakować tańca.

Mam pytanie czy można powrócić i tańczyć hip hop na dobrym poziomie? Uważam, że można, ale może ktoś ma podobne doświadczenia? Jeszcze jestem ciekawa, co trzeba zrobić, aby być tancerką, która tańczy hip hop zawodowo ? W końcu kiedyś chciałam nią być...

Dodam jeszcze, że nie uznaję robienia czegoś byle jak, jeżeli się angażuję to całym sercem, ludzie których znam w niczym nie byli tak wytrwali. Jak tańczyłam to nie tylko tak dla siebie, ale lubiłam się pokazywać, pokazy, występy... Nie satysfakcjonują mnie kursy , które robi się tak sobie, żeby sobie spędzić miło czas. Chcę się naprawdę rozwijać:)
Kasia
User
User

Postprzez prima21 » 25 lis 2010, 09:32

Ja uwazam ze na robienie tego czego sie kocha nigdy nie jest zapozno! :-D
wystarczy tylko zebrac sie do kupy i zapracowac na swoje..wiec do dziela!! ;-)
a mozna wiedziec dlaczego przestalas tanczyc??
pozdrawiam :-)
Taniec...wyrazam nim swoja dusze...
prima21
User
User

Postprzez Kasia » 25 lis 2010, 23:08

Dzięki za odpowiedź:) Przestałam tańczyć, bo rodzice przestali mi dawać kasę na zajęcia. Niestety to kosztuje, dlatego teraz pracuję i zamierzam się zapisać na taniec. Już w grudniu najchętniej bym zaczęła, w styczniu to już na pewno zacznę. Bardzo się cieszę :-D

Lubię taniec w grupie:)

Fajnie, że nie jest za późno. Wkurza mnie jak gdzieś jest za późno chociaż ma się 20 lat.
Kasia
User
User

Postprzez prima21 » 27 lis 2010, 19:21

To wspaniele ze znow mozesz zaczac tanczyc !! pamietaj idz za glosem serca czyli tym co kochasz i zycze powodzenia!! napewno wszystko sie uda :-D
prima21
User
User

Postprzez prima21 » 27 lis 2010, 19:22

Opowiedz jeszcze jaki taniec wybralas i jak ci idzie ;-)
prima21
User
User

Postprzez wiolcia315 » 04 mar 2011, 17:29

Ja rowniez uwazam,ze powinienes jesli masz taka mozliwosc powrocic do tego co kochasz i tanczyc dalej..
Trzymam za Ciebie;-)
Powodzenia
wiolcia315
User
User

Postprzez WeraWRK » 24 paź 2011, 12:58

sprobuj ja zaczelam sie dopiero teraz uczyc tak naprawde a mam 25l. wczesniej sama sobie ew. jakies warsztaty... a za malolata towarzyski. wszystko jest mozliwe.
3mam kciuki :D
pzdr
WeraWRK
User
User

Postprzez iLiveHappiness » 31 paź 2011, 22:28

Co prawda ja mam dopiero ja mam 16 lat i tańczę dokładnie 8 rok juz i przez te 7 lat tańczyłam disco dance. Taki styl dyskotekowy dosc wymagany ; D Ale w tym roku zaczęłam tańczyć hip hop, co prawda ja znałam wczesniej hh i tańczyłam go ale nie na ogólnopolskich konkursach. Teraz jak tańcze hh uważam ze w tym stylu czuje sie najlepiej i chce go kontynuować zeby tańczyc go zawodowo. Takze kazdy sie w jakims stylu pownien odnalezc więc ja przeszkody nie widzę ; )
iLiveHappiness
User
User

Powrót do Breakdance i Hip-Hop