• Reklama

Taniec Nowoczesny

Informacje o tańcu nowoczesnym

Moderator: Lili

Postprzez Lili » 24 sty 2009, 22:40

:D:D

Alhana napisał(a):Ludzie tak uważają, ale jeśli ktoś kocha taniec to wtedy jest otwarty na każdą technikę i każdy rodzaj tańca... Tak jest osobiście w moim przypadku...^^

Po części się zgodzę, zależy w jakim znaczeniu użyłaś słowa 'otwarty'. Mnie na przykład pociąga raczej taniec towarzyski i klasyczny(na który jestem już za stara :(). Chętnie próbuję nowych stylów, ale nic nie zmieni moich ukierunkowanych zainteresowań :)
Motto partnerki? 'Iść - nie uciekać, być - nie blokować' ;)
Lili
Moderator
Moderator

Reklama

Postprzez Alhana » 24 sty 2009, 23:27

Lili napisał(a):Po części się zgodzę, zależy w jakim znaczeniu użyłaś słowa 'otwarty'. Mnie na przykład pociąga raczej taniec towarzyski i klasyczny(na który jestem już za stara :(). Chętnie próbuję nowych stylów, ale nic nie zmieni moich ukierunkowanych zainteresowań :)

No użyłam go w rodzaju jakoby 'bycie otwartym', oznacza, że kiedy się np. od zawsze tańczy tylko taniec towarzyski a kiedy np. jest szansa na trening czy warsztaty tańca nowoczesnego to się idzie, ponieważ tak się uwielbia i kocha tańczyć, że każda okazja do tańczenia i doskonalenia siebie, poznawania nowych technik jest wykorzystana w 100% ze 100%-ową przyjemnością...^^"

No wiesz o co mi chodzi no...:P

Dla mnie za to każdy taniec ma w sobie "to coś" i nie ma czegoś, co bym lubiła tańczyć najbardziej...^^ Augustin Egurrola powiedział Adriannie Kawejkiej (II edycja YCD), że wspaniałe jest to, że jest nieoszlifowanym diamentem, czyli, że nie jest już uformowana wdanej dziedzinie tańca jak był np. Kuba...^^ No to ja tez jestem jeszcze taka nieoszlifowana, z jedną tylko różnicą, że ja nie jestem diamentem...:P Można by powiedzieć, że jestem nieoszlifowanym kamieniem...:P

Na taniec nigdy się nie jest za starym!!!

Będę to powtarzać do końca życia...;)
Racja, żeby coś osiągnąć w balecie a nie trenujemy od najmłodszych lat, to teraz jesteśmy już za stare... Ja jakbym miała okazję to bym się zaraz na balet zapisała i nie obchodziłoby mnie to, że 6-letnia dziełuszka jest lepsza ode mnie...:P Powtarzam, tańczyć zawsze można bez względu na wiek..;))
Uciec daleko i uczyć się tańca...
To moje marzenie <3

http://big-size-crew.bloog.pl/
Alhana
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez Lili » 24 sty 2009, 23:29

W takim razie, zgadzam się z Tobą ;) Nie wiem, czy jestem oszlifowana czy nie, i czy kamieniem czy diamentem (a może perłą? :D), ale ja mam swój TT i choć uwielbiam poznawać nowe techniki, to wszędzie dobrze ale w domu najlepiej ;)
Motto partnerki? 'Iść - nie uciekać, być - nie blokować' ;)
Lili
Moderator
Moderator

Postprzez Alhana » 24 sty 2009, 23:43

Lili napisał(a):W takim razie, zgadzam się z Tobą ;) Nie wiem, czy jestem oszlifowana czy nie, i czy kamieniem czy diamentem (a może perłą? :D), ale ja mam swój TT i choć uwielbiam poznawać nowe techniki, to wszędzie dobrze ale w domu najlepiej ;)

Może i perłą, nie mnie to oceniać...;)
A teraz piszcie, który rodzaj tańca nowoczesnego lubicie najbardziej?
Dlaczego ten a nie inny?
Piszcie, piszcie...;))
Uciec daleko i uczyć się tańca...
To moje marzenie <3

http://big-size-crew.bloog.pl/
Alhana
V.I.P.
V.I.P.

Postprzez WorekMarzen » 26 sty 2009, 22:22

Tak Lili,świetnie napisane. ;) :lol:
------
WorekMarzen
V.I.P.
V.I.P.

Taniec Nowoczesny

Postprzez La.Rosa.Negra » 09 paź 2009, 16:33

Będę go ćwiczyć na uczelni w ramach tzw. sportu do wyboru - potańczę sobie dodatkowo, a jeszcze dzięki temu zaliczę wf i uniknę basenu xD
Duże dziewczynki nie płaczą...
La.Rosa.Negra
Moderator
Moderator

Taniec Nowoczesny

Postprzez hiphophooray » 29 mar 2010, 19:05

W sercu noszę Hip - Hop... ale nigdy nie pogardzę Współczesnym, Nowoczesnym, Popingiem, Lockingiem.. I innymi rodzajami tańca..
Ja chce być tam gdzie ty!
Tam gdzie niebo lekko dotyka wody
Usunę z pod nóg kłody, pokonam przeszkody
Będziemy tylko ja i ty ...
hiphophooray
V.I.P.
V.I.P.

Taniec Nowoczesny

Postprzez carolinaaa » 16 kwi 2011, 19:36

Przez 4 lata tańczyłam nowoczeny (discodance) pół roku towarzystki ... No cóż jakoś nie przypadł mi do gustu . Od 2 lat hip-hop noo i nie powiem że mi się nie podoba bo bardzo :) Teraz mam zamiar zacząć współćzesny ;> Wiec trzymajcie za mnie kciuki ;]
carolinaaa
User
User

Taniec Nowoczesny

Postprzez martula1 » 09 lis 2011, 20:44

ojj wydaje mi się, że każdy ma ,,swój" taniec, no bo jak ktos kocha salsę (jak ja) to raczej do hip - hopu , hmmmmm polemizowałąbym. ja tańczyłąm juz towarzyski, bollywood i tango argentino m.in, ale i tak najlepiej własnie czuje sie w salsie. Moim zdaniem, jak ktos jest niezdecydowany to powinien ,,imac sie' różnych technik, tak , żeby znaleźć coś tylko dla siebie. No i szkoła jest wazna, żeby dobrze prowadzone były zajęcia, profesjonalnie, bo mozna siezniechęcić, jesli tego zabraknie. Ja chodze do Anandeya w Krakowie i jestem bardzo zadowolona. Wydaje mi sie, że własnie przez atmosfere tam panująca , jeszcze przyjemniej uczęszcza mi się na zajęcia.
martula1
User
User

Taniec Nowoczesny

Postprzez martula1 » 25 lis 2011, 14:02

ojej zrobiłam błąd w nazwie , chodziło mi oczywiście o Ananday:D
martula1
User
User

Poprzednia strona

Powrót do Taniec Nowoczesny